Kοντοσούβλι με τηγανητές πατάτες

Το κοντοσούβλι με τηγανητές πατάτες του Βασίλη Καλλίδη είναι μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορεί να φτιάξει κανείς στο σπίτι. Το κρέας είναι ζουμερό και γευστικό, ενώ οι πατάτες είναι τραγανές και απολαυστικές.

Η συνταγή είναι σχετικά απλή. Το κρέας κόβεται σε μπουκιές και μαρινάρεται σε γιαούρτι, πάπρικα, ρίγανη και αλεσμένα λαχανικά. Στη συνέχεια, περνά σε σουβλάκια και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Για τις πατάτες, κόβονται σε κύβους και τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Το κοντοσούβλι σερβίρεται με τηγανητές πατάτες και μια σάλτσα γιαουρτιού με ρίγανη και σκόρδο.

Η σάλτσα γιαουρτιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσετε το κοντοσούβλι. Το γιαούρτι δίνει στο κρέας μια δροσερή και αρωματική γεύση, ενώ η ρίγανη και το σκόρδο το εμπλουτίζουν με γεύσεις.

Το κοντοσούβλι με τηγανητές πατάτες του Βασίλη Καλλίδη είναι ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι ιδανικό για μια οικογενειακή συγκέντρωση ή μια έξοδο με φίλους.

Ακολουθούν μερικά tips για να φτιάξετε το κοντοσούβλι του Βασίλη Καλλίδη:

  • Χρησιμοποιήστε χοιρινό κρέας καλής ποιότητας.
  • Μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά, για να απορροφήσει τα αρώματα των μπαχαρικών.
  • Ψήστε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Τηγανίστε τις πατάτες σε καυτό λάδι, για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.



Υλικά:

1.200 γρ. χοιρινή σπάλα ή λαιμός σε μερίδες
1 κεσεδάκι γιαούρτι Κρι Κρι στραγγιστό
1 κρεμμύδι σε φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Καλή επιτυχία!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοντοσούβλι χοιρινό στον φούρνο

Το Κοντοσούβλι χοιρινό στον φούρνο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα! Ο συνδυασμός του χοιρινού κρέατος με τις πιπεριές προσθέτει μια πικάντικη και αρωματική νότα στο πιάτο. Στον φούρνο, το κρέας γίνεται τραγανό στο εξωτερικό και ζουμερό στο εσωτερικό, ενώ οι πιπεριές προσφέρουν μια ευχάριστη γευση. Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμί, τζατζίκι και μια πλούσια σαλάτα για μια απολαυστική γευστική εμπειρία! 🍖🌶️🔥🍽️

Υλικά

1 κιλό χοιρινό, λαιμό χωρίς κόκκαλο (εμενα ηταν 2 κιλα γιατι ηταν για τραπέζι)
αλάτι, πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι, ξερό
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και κρεμμύδι ξερό κομμένο στη μέση.
Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια την κόκκινη και την κιτρινη πιπεριά, αφαιρούμε τα σπόρια και τα κοτσάνια και τις ρίχνουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε χυμό λεμόνι, τις δύο κούπες από το λεμόνι, ξερή ρίγανη, ελαιόλαδο και ξίδι από λευκό κρασί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, μεταφέρουμε το κρέας στο ψυγείο και το αφήνουμε να
μαριναριστεί για 6-12 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Τοποθετούμε δύο σούβλες 25 εκ. σε ένα ταψί. Περνάμε ένα-ένα εναλλάξ τα υλικά, λεμόνι, κρέας, πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά,
ντομάτα και κρεμμύδι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις δύο σούβλες μέχρι να γεμίσουν.
Ρίχνουμε επάνω στο κοντοσούβλι τη μαρινάδα που έχει περισσέψει στο μπολ και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 2 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλη μίση ώρα.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μουστάρδα και θυμάρι
Επόμενο άρθροΕντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με Νηστίσιμα Σοκολατένια Πτι-φουρ