Κεφτέδες στο τηγάνι

Χρυσαφένιοι και τραγανοί, οι κεφτέδες στο τηγάνι μοσχοβολούν με κρεμμύδι και μπαχαρικά, έτοιμοι να γαργαλούν τον ουρανίσκο σας.

Κάθε μπουκιά, μια έκρηξη γεύσης! Ζουμεροί και αφράτοι στο εσωτερικό, τραγανοί και χρυσαφένιοι στο εξωτερικό, οι κεφτέδες αυτοί θα σας γοητεύσουν.

Σερβίρετε τους ζεστούς, με δροσερό τζατζίκι και δροσερή σαλάτα, για ένα γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο.

Μυστικό: Προσθέστε λίγο ούζο στο μείγμα για ακόμα πιο πλούσια γεύση!

Προσοχή: Μην τους αφήσετε να κρυώσουν! Οι κεφτέδες είναι καλύτεροι όταν τρώγονται ζεστοί και ζουμεροί!

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και τριμμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ούζο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ούζο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Βγάλτε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθετε κεφτεδάκια.
  4. Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Σερβίρετε ζεστούς με φρέσκια σαλάτα.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να ψήσετε τα κεφτέδες στο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.
  • Αν θέλετε να κάνετε τηγανητά κεφτεδάκια με πιο υγιεινό τρόπο, μπορείτε να τα ψήσετε σε air fryer στους 180°C για 15-20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή και η φωτό είναι της κας Σούλα Λεβέντη

Προηγούμενο άρθροΜπαμπάδες: Γιατί η ζωή είναι μικρή για να μην τρώμε γλυκό!
Επόμενο άρθροΣπιτικά Πτι Φουρ: Μικρά Έργα Τέχνης