Κέικ με καρύδι και κρέμα

Αυτό το κέικ είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γεύσης και υφής. Το υγρό και αφράτο κέικ με καρύδι συνδυάζεται τέλεια με την απαλή και βελούδινη κρέμα, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Το καρύδι δίνει στο κέικ μια υπέροχη, γήινη γεύση που ισορροπεί τέλεια με τη γλυκιά κρέμα.
  • Αφράτη υφή: Το κέικ είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα σας.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ακόμη και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ και άλλα υλικά, όπως σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού ή κανέλα, για να δώσετε τη δική σας πινελιά.

Συνολικά:

Το Κέικ με καρύδι και κρέμα είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και την υφή του. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε με τον καφέ σας ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό.

Συμβουλές:

  • Για να γίνει το κέικ σας ακόμα πιο αφράτο, φροντίστε να κοσκινίσετε το αλεύρι πριν το προσθέσετε στο μείγμα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής ή να φτιάξετε τη δική σας με γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια.
  • Για να διακοσμήσετε το κέικ σας, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο καρύδι ή να προσθέσετε φρέσκα φρούτα.

Συστατικά :

3 αυγά
10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
120 γρ. ζάχαρη
120 ml. γάλα
120 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. αλεύρι
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

κρέμα:
800 ml. γάλα
2 κρόκοι αυγών
20 γρ. ζάχαρη βανίλιας
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (40 γρ.)
60 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Για την βάση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά βανίλια 120 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε με ενα μίξερ χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη
και ασπρίσει το μείγμα
Συνέχεια καθώς χτυπάμε προσθέτουμε το γάλα το λάδι και εφόσον έχουν ενσωματωθεί τα υλικά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder
και συνεχίζουμε να χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός
Οταν το αλεύρι έχει ενσωματωθεί προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια και ξανά ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε το μειγμα στην άκρη
Σε ένα ταψάκι 40cm στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε να καλύψει όλο το ταψάκι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά όταν το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε το μέγεθος μίας φόρμας στη δικιά μου ήταν 20 X 30 cm
και το τετραγωνίζουμε, τα υπολείμματα που περισσεύουν τα κρατάμε σε ένα πιάτο
Συνεχίζουμε και βάζουμε την πρώτη βάση μας στο ταψάκι και τη βρέχουμε με γάλα ένα κουτάλι περίπου 20 κουταλιές.
Στη συνέχεια τα υπολείμματα τα τρίβουμε το χέρι να γίνουνε σαν σκόνη και τ αφήνουμε στην άκρη

Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 800ml γάλα 2 κρόκους αυγών 20 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας 5 κουταλιές ζάχαρη 4 κουταλιές κορν φλάουρ και
ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η κρέμα μας
Οταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην κρέμα

Συναρμολόγηση
Απλώνουμε περίπου τη μισή κρέμα πάνω στη βάση που έχουμε μουσκέψει με το γάλα στη συνέχεια σκεπάζουμε την κρέμα με το άλλο κομμάτι
βάσης και το βρέχουμε και αυτό με γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα
Από πάνω τέλος πασπαλίζουμε όλο το γλυκό μας με τα τρίμματα που έχουμε στο πιάτο το βάζουμε τρεις ώρες στο ψυγείο το γλυκό μας είναι έτοιμο

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Σοκολάτας

Eξωτερικά το κέικ έχει ένα τραγανό κέλυφος και μέσα ένα πολύ απαλό μπριός εμπλουτισμένο με nutella που το κάνει ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

Συστατικά:

250 γρ αλεύρι 00
250 γρ αλεύρι μανιτόμπα
180 ml ζεστό γάλα
100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
60 γρ ζάχαρη
10 γρ μαγιά μπύρας
1 φακελάκι βανιλίνη
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
7 γρ αλάτι
250 γρ νουτέλα
3 ζαχαρωτά για διακόσμηση
γάλα για απ πάνω

Εκτέλεση

Ξεκινήστε διαλύοντας τη μαγιά σε ζεστό γάλα.
Στον κάδο του μίξερ βάσης ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και το γάλα στο οποίο διαλύσατε τη μαγιά. Ξεκινήστε να ζυμώνετε, μεχρι το αλεύρι ν’ έχει απορροφηθεί και θα έχετε
πάρει ένα ομοιογενές μείγμα. Ξεκινήστε να προσθέτετε το βούτυρο λίγο λίγο, όταν έχει απορροφηθεί τελείως, προσθέτετε το αλάτι.

Δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζετε με πλαστικό τυλίγουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Μόλις ετοιμαστεί ανοίγουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο, θυμηθείτε να αφαιρέσετε ένα κομμάτι ζύμης πριν το ανοίξετε και αφήστε το στην άκρη.
Μόλις σχηματιστεί το παραλληλόγραμμο απλώστε τη νουτέλα αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες , τυλίγουμε σφιχτά και το τοποθετούμε σε προηγουμένως βουτυρωμένο ταψί
σε σχήμα δακτυλίου 25 εκ., σφραγίζουμε καλά τις δύο πλευρές τη μία πάνω στην άλλη και τοποθετούμε τα τρία ζαχαρωτά αυγά πιέζοντας έτσι ώστε να μπουν
στην ζύμη για να μην κινούνται κατά το μαγείρεμα

Με το μικρό κομμάτι ζύμης που έχετε αφήσει στην άκρη, δημιουργήστε κορδόνια και τοποθετήστε τα σε σταυρό πάνω στα αυγά.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει, πρέπει να φουσκώσει λίγο όχι να διπλασιαστεί περίπου δύο δάχτυλα.
Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ελέγχουμε πάντα το μαγείρεμα.

Παραλλαγές:
Μπορείτε να γεμίσετε το κεικ με ό,τι σας αρέσει περισσότερο.

ΠΗΓΗ: Katia la curiosita’ in cucina

 

Προηγούμενο άρθροΕργολάβοι Γλυκές Δημιουργίες
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι