Σιροπιαστά παπιγιόν ζύμης

Συστατικά

Για τη ζύμη

1 αυγό,
1 φλιτζάνι γιαούρτι (το φλυτζάνι τσαγιού είναι: 110 ml.),
10 γραμμάρια μπεικιν παουντερ (1 πακέτο),
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι,
2 – 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το φλιτζάνι είναι: 200 ml.).

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρης,
1,5 φλιτζάνι νερό,
4 – 5 σταγόνες χυμό λεμονιού.

Τηγάνισμα
Φυτικό λάδι (ηλιέλαιο – καλαμποκελαιο)

Διαδικασία Συνταγής

Πρώτον, για να προετοιμάσετε το σιρόπι, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αφήστε το να βράσει.
Αφού αρχίσει να βράζει, προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε να βράζει για περισσότερο από 10 λεπτά σε χαμηλή
φωτιά.
Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.

Για να προετοιμάσετε τη ζύμη, συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέστε αργά το αλεύρι και ζυμώστε καλά.
Πάρτε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια και πασπαλίζετε πολύ λίγη ποσότητα αλευριού στη
ζύμη.
Ανοίξτε τη ζύμη (όχι πολύ λεπτή ή όχι πολύ παχιά).
Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα (μεσαίου μεγέθους).
Στη συνέχεια, πιέστε το κέντρο των κομμένων φύλλων και κάντε το σαν παπιγιόν.

Τηγανίστε τη ζύμη σε φυτικό λάδι γυρίζοντάς τα.
Αφού λάβουν χρυσό καφέ στο λάδι, τοποθετήστε τα στο κρύο σιρόπι.
Γυρίστε τα σε σιρόπι μία ή δύο φορές και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο πιάτο.

Πασπαλίζουμε το θρυμματισμένο καρυδι, ή φουντούκι.

ΠΗΓΗ: http://recipesmaking.com/

Προηγούμενο άρθροΧταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι…και νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΤα υπέροχα ανατολίτικα κουλουράκια Μπαχαρικών…η γεύση τους θεική