Κέικ με ξηρους καρπούς

Αυτή η συνταγή είναι πολύ παλιά, άλλοι την έχουν δοκιμάσει, άλλοι όχι, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο αφράτο, αρωματικό και νόστιμο κέικ.

Υλικά:

4 αυγά,
1 1/2 κουπα ζάχαρη,
1/2 κουπα λάδι,
1 κούπα γιαούρτι,
2 κ.γ. μαγειρική σόδα,
2 κούπες αλεύρι,
100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,
1 βανίλια,
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
1 & 1/2 – 2 κουπες χυμο πορτοκαλι

Η κουπα είναι 200 ​​ml.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι με τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια,
την τριμμένη φλούδα λεμονιού και τον χυμό.
Τέλος τα καρύδια και το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε σε ταψί /30×25/ στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το δικό μου ήταν έτοιμο σε 30 λεπτά. Μετά το ψήσιμο
Το αφήνουμε να κρυώσει.Κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!😊

ΠΗΓΗ: Лесно и вкусно с Катя