Κλασικά σπιτικά κουλουράκια!

Υλικά:

Φλιτζάνι τσαγιού χωρητικότητας 200 ml !!

2 αυγά (ο ένας κρόκος χωρίζεται για άλειμμα)
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι γιαούρτι
μισό Φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
μισό Φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας σόδα
1π. Μπεικιν παουντερ
Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι
5 φλυτζάνια αλεύρι (+ -μισό μισο φλυτζανι)

Για από πάνω:
χωρισμένος κρόκος
αλεσμένα καρύδια
ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά την ζάχαρη και χτυπάμε με το συρμα πολυ καλά. Προσθέτουμε την σόδα μέσα στο γιαούρτι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μετά το μπεικιν και συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε και ζυμώνουμε και με το χέρι, ρίχνουμε και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ζύμωμα εως ότου παρουμε μία ζύμη σφιχτή (κρατάμε 2-3 κουταλιές αλεύρι).

Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλά παίρνουμε δόσεις 25-30 γρ και φτιάχνουμε μπαλάκια στο ταψί και τα αλείφουμε με ένα χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 185 γρ για 30-35 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα με σταφίδες
Επόμενο άρθροΤο Στρούντελ Μήλου είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξεις από ό,τι νομίζεις!