Αυτό το κλασικό κέικ στο ταψί, φτιαγμένο με απλά υλικά και αγάπη, ξυπνάει μνήμες από τα παλιά. Η μυρωδιά του ζεστού κέικ που ψήνεται στον φούρνο, η αφράτη υφή του και η γλυκιά γεύση του, μας ταξιδεύουν σε παιδικές στιγμές και οικογενειακές συγκεντρώσεις.
Υλικά
1 κούπα αραβοσιτελαιο,
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
4 αβγά
2 βανίλιες
2 κούπες ζάχαρη
500 -600 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικίν παουντερ
Συμβουλές για τέλειο κέικ:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση.
- Χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
- Ψήστε το κέικ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικα και 50′ ψήσιμο στους 170 αερας…
Η Συνταγή είναι της Lena Totsika
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε επίσης να το κόψετε σε κομμάτια και να το γεμίσετε με κρέμα ή μαρμελάδα.
Κλασικό κέικ στο ταψί: μια εύκολη, νόστιμη και νοσταλγική επιλογή για κάθε στιγμή!