Κέικ στο ταψί 

Αυτό το κλασικό κέικ στο ταψί, φτιαγμένο με απλά υλικά και αγάπη, ξυπνάει μνήμες από τα παλιά. Η μυρωδιά του ζεστού κέικ που ψήνεται στον φούρνο, η αφράτη υφή του και η γλυκιά γεύση του, μας ταξιδεύουν σε παιδικές στιγμές και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Τι κάνει αυτό το κέικ ξεχωριστό:

  • Απλά υλικά: Φτιάχνεται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως αλεύριζάχαρη, αυγά, γάλα και λάδι.
  • Εύκολη εκτέλεση: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Νόστιμη γεύση: Η γλυκιά γεύση του κέικ, με το άρωμα βανίλιας ή λεμονιού, είναι πάντα ακαταμάχητη.
  • Αφράτη υφή: Το κέικ ψήνεται μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο, ιδανικό για να βουτήξουμε σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή καφέ.
  • Νοσταλγική αίσθηση: Η γεύση και η μυρωδιά του κέικ μας φέρνουν στο νου όμορφες αναμνήσεις από τα παλιά.

🌺Υλικά

1 κούπα αραβοσιτελαιο,
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
4 αβγά
2 βανίλιες
2 κούπες ζάχαρη
500 -600 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικίν παουντερ

Συμβουλές για τέλειο κέικ:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση.
  • Χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
  • Ψήστε το κέικ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικα και 50′ ψήσιμο στους 170 αερας…

Η Συνταγή είναι της Lena Totsika

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε επίσης να το κόψετε σε κομμάτια και να το γεμίσετε με κρέμα ή μαρμελάδα.

Κλασικό κέικ στο ταψί: μια εύκολη, νόστιμη και νοσταλγική επιλογή για κάθε στιγμή!

Προηγούμενο άρθροΜπιτόκ αλά ρους ή μπιφτέκια με τηγανητά αβγά
Επόμενο άρθροΠτι φουρ με σοκολάτα και τρούφα