Κέικ στο ταψί
Αυτό το κλασικό κέικ στο ταψί, φτιαγμένο με απλά υλικά και αγάπη, ξυπνάει μνήμες από τα παλιά. Η μυρωδιά του ζεστού κέικ που ψήνεται στον φούρνο, η αφράτη υφή του και η γλυκιά γεύση του, μας ταξιδεύουν σε παιδικές στιγμές και οικογενειακές συγκεντρώσεις.
Τι κάνει αυτό το κέικ ξεχωριστό:
- Απλά υλικά: Φτιάχνεται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα και λάδι.
- Εύκολη εκτέλεση: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
- Νόστιμη γεύση: Η γλυκιά γεύση του κέικ, με το άρωμα βανίλιας ή λεμονιού, είναι πάντα ακαταμάχητη.
- Αφράτη υφή: Το κέικ ψήνεται μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο, ιδανικό για να βουτήξουμε σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή καφέ.
- Νοσταλγική αίσθηση: Η γεύση και η μυρωδιά του κέικ μας φέρνουν στο νου όμορφες αναμνήσεις από τα παλιά.
🌺Υλικά
1 κούπα αραβοσιτελαιο,
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
4 αβγά
2 βανίλιες
2 κούπες ζάχαρη
500 -600 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικίν παουντερ
Συμβουλές για τέλειο κέικ:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση.
- Χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
- Ψήστε το κέικ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικα και 50′ ψήσιμο στους 170 αερας…
Η Συνταγή είναι της Lena Totsika
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε επίσης να το κόψετε σε κομμάτια και να το γεμίσετε με κρέμα ή μαρμελάδα.
Κλασικό κέικ στο ταψί: μια εύκολη, νόστιμη και νοσταλγική επιλογή για κάθε στιγμή!