Υλικά

1 συσκευασία κανταΐφι 450 γραμμάρια
250 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο ζεστό όχι καυτό
400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Σιρόπι
450 γρ.ζάχαρη
250 ml νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 28 εκ.
Αραιώνουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας, το ξεμπερδεύουμε πολύ καλά ώστε να μη μείνει ούτε ένας κόμπος να είναι αέρινο. Σημαντικό είναι να είναι καλά ξεμπερδέμένο για να ψηθεί ομοιόμορφα το γλυκό μας.

Στρώνουμε το μισό στο ταψάκι καλύπτοντας καλά τον πάτο του.
Περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το τυρί πάνω από το βουτυρωμένο κανταΐφι.

Το καλύπτουμε καλά με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι.

Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά αναλόγως το φούρνο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
Βγάζουμε το κιουνεφέ από το φούρνο και όσο είναι ακόμη καυτό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να το απορροφήσει.

 

Καλή σας απόλαυση!!!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΒρασμένο κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΜπούτια κοτόπουλου μαναρισμένα χωρίς πέτσα