Η κλασική συνταγή της Λαγάνας

Αυτή η συνταγή για λαγάνα είναι μια πανέμορφη και εύκολη επιλογή για να φτιάξετε το δικό σας παραδοσιακό ψωμί για την Καθαρά Δευτέρα. Η ζύμη είναι απλή και εύπλαστη, ενώ το σουσάμι προσθέτει μια υπέροχη γεύση και υφή.

Γεύση: Η λαγάνα έχει μια ελαφρώς αλμυρή γεύση, η οποία ισορροπείται τέλεια από την τραγανή υφή του σουσαμιού. Η ζύμη είναι μαλακή και αφράτη, με μια ελαφρώς γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη.

Υφή: Η λαγάνα έχει μια τραγανή κρούστα και μια μαλακή και αφράτη ψίχα. Το σουσάμι προσθέτει μια ωραία υφή, ενώ η ζύμη είναι εύπλαστη και εύκολη στο κόψιμο.

Εμφάνιση: Η λαγάνα έχει ένα ωραίο οβάλ σχήμα και είναι πασπαλισμένη με σουσάμι. Η κρούστα είναι χρυσαφένια και η ψίχα έχει μια ωραία υφή.

Ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και απλή, με μόνο λίγα υλικά και βήματα. Η ζύμη είναι εύκολη στο ζύμωμα και το ψήσιμο είναι γρήγορο και απροβλημάτιστο.

Συνολικά: Αυτή η συνταγή για λαγάνα είναι μια υπέροχη επιλογή για να φτιάξετε το δικό σας παραδοσιακό ψωμί για την Καθαρά Δευτέρα. Η γεύση, η υφή, η εμφάνιση και η ευκολία της συνταγής την καθιστούν μια ιδανική επιλογή για όλους.

Υλικά

350 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
αλεύρι περίπου στα 600 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις
σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μπολ τη ζάχαρη τη μαγιά και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι,το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
Φτιάχνουμε τη λαγάνα την ανοίγουμε με τα χέρια την πιέζουμε με το δάχτυλο να κανει λακκουβάκια και την αλείφουμε με ζαχαρόνερο. Την αφήνουμε 30 με 40 λεπτά να ανέβει ξανά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Καλη Σαρακοστή

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Γλυκάκι γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με ανθοτυρο και λεμόνι