Αυτή η συνταγή για λαγάνα είναι μια υπέροχη επιλογή για να φτιάξετε το δικό σας παραδοσιακό ψωμί για την Καθαρά Δευτέρα. Η γεύση, η υφή, η εμφάνιση και η ευκολία της συνταγής την καθιστούν μια ιδανική επιλογή για όλους.

Υλικά

350 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
αλεύρι περίπου στα 600 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις
σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μπολ τη ζάχαρη τη μαγιά και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι,το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
Φτιάχνουμε τη λαγάνα την ανοίγουμε με τα χέρια την πιέζουμε με το δάχτυλο να κανει λακκουβάκια και την αλείφουμε με ζαχαρόνερο. Την αφήνουμε 30 με 40 λεπτά να ανέβει ξανά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Καλη Σαρακοστή

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Δες και αυτή την συνταγή για λαγάνα που θα σου προσφέρει όχι μόνο ένα νόστιμο παραδοσιακό ψωμί , αλλά και την ικανοποίηση ότι δημιούργησες κάτι μοναδικό. Κάνε κλικ πάνω στην φωτό

λαγάνα
λαγάνα