Κοτόπουλο Ογκτρατέν με ρύζι μπροκολο και κουνουπίδι

Υλικά:

• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 900 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
• 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
• 1 σακούλα 450 gr με κατεψυγμένα κομμάτια μπρόκολου
• 3 κουπες τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
• 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
• 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
• 1 σακουλάκι ρύζι και 1 κεφαλι κουνουπίδι μαγειρεμένα
• 1 κουπα τριμμένα τυριά επιλογή σας
• 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Προετοιμάστε το φούρνο. Το προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί 3 λίτρων και το αφήνουμε
στην άκρη.
Βήμα 2: Οριζόντια στη μέση, κόψτε τα στήθη κοτόπουλου και αλείψτε τα ελαφρά με ελαιόλαδο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου και
αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 3: Στο μεταξύ, βραζουμε το σακουλάκι με το ρύζι κουνουπίδι και το μπρόκολο. Όταν τελειώσετε, στραγγίστε την υπερβολικο νερό.
Βήμα 4: Όταν τελειώσετε, βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο, ψιλοκόψτε το ψημένο κοτόπουλο σε μπουκιές.

Βήμα 5: Τοποθετήστε το μαγειρεμένο ρύζι κουνουπίδι, το μπρόκολο, το κοτόπουλο, τα αυγά, το τυρί μοτσαρέλα, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη,
το κρεμμύδι σε σκόνη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 6: Στο έτοιμο ταψί, μεταφέρετε το μείγμα του μπολ και από πάνω το υπόλοιπο μειγμα τυριων. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε
για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει λίγο.
Βήμα 7: Βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 8: Σερβίρετε και απολαύστε!

Καλή Απόλαυση

H Συνταγή είναι της Wyse Guide Recipes

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια στο φούρνο

Το Κοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια είναι για όλους εμάς που είμαστε λάτρεις του κοτόπουλου, μια συνταγή πεντανόστιμη, πανεύκολη, γρήγορη και με λίγες παραπάνω  θερμίδες!
Συστατικά 🛒

500g Κοτόπουλο χωρίς κόκαλα κομμένο σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
300g μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες και στη μέση
2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 κουτακι 170g (3/4 φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
Καρύκευμα κοτόπουλου
100g τεμαχισμένη μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Μείγμα αυγών
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το θυμάρι και αλατοπιπερώστε.
Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

Κοτόπουλο και ψήσιμο
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο με το καρύκευμα κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κολοκυθάκια.
Αφαιρέστε από το τηγάνι, στραγγίστε καλά τα λαχανικά και μεταφέρετε τα σε ένα πυρεξ (αφήστε όμως στην άκρη μερικά μανιτάρια και
κολοκυθάκια για πάνω).

Στραγγίξτε το κοτόπουλο από τα υγρά του και τοποθετήστε το πάνω από τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια στο πυρεξ.
Σκορπίστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια από πάνω και προσθέστε από πάνω τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια
που έχετε κρατήσει στην άκρη.
Περιχύστε το μείγμα αυγών. Τοποθετήστε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα, επιπλέον αποξηραμένο θυμάρι και αλεσμένο πιπέρι.
Ψήστε στο φούρνο 190C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα στην κορυφή.
Απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι απο την Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροAλευρόπιτα
Επόμενο άρθροΤο πιο αφράτο μαλακό Κωκ ταψιού‼️😋😋