Το Κοτόπουλο με μπύρα στην κατσαρόλα είναι μία εξαιρετική συνταγή για μαγειρευτό κρέας, αφού συνδυάζει την απίστευτη τρυφερότητα του κοτόπουλου με τα μοναδικά και βαθιά αρώματα που δίνει η μπύρα μαζί με τα λαχανικά. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη συνταγή που, αν την ακολουθήσεις, θα φτιάξεις ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Σε λιγότερο από μία ώρα, το φαγητό σου θα είναι έτοιμο να το απολαύσεις, αφήνοντας πίσω μια υπέροχη γεύση!


Υλικά για το Κοτόπουλο με Μπύρα

  • 2 κομμάτια κοτόπουλο (μπορούν να είναι μπούτια, φιλέτο ή όλο το κοτόπουλο κομμένο)
  • 2 κομματάκια κότσι χοιρινό (προαιρετικά, αν έχετε)
  • 4-5 μικρά ξερά κρεμμυδάκια, ολόκληρα
  • 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
  • 3 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτί μπύρα (της αρεσκείας σας, σκούρα ή ανοιχτόχρωμη)
  • Αλατοπίπερο
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι

Αναλυτική Εκτέλεση της Συνταγής

Αρχικά, βάζω τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με τα 2 κομματάκια κότσι χοιρινό (αν έχω) στην κατσαρόλα. Τα τσιγαρίζω με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσοχή, το καλό τσιγάρισμα δίνει τη βάση της γεύσης!

Έπειτα, ρίχνω στην κατσαρόλα τα ολόκληρα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα κομμένα ντοματίνια και το φύλλο δάφνης. Τα φέρνω όλα μαζί 2-3 βόλτες με την κουτάλα. Δεν με πειράζει αν πιάσει και λίγο στον πάτο, γιατί αυτό δίνει ακόμα καλύτερη γεύση.

Ρίχνω την μπύρα (εγώ σήμερα είχα μαύρη, αλλά εσείς βάλτε ό,τι σας αρέσει), αλατοπιπερώνω καλά, σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά.

Μετά από περίπου μισή ώρα, ρίχνω μέσα και το καρότο και το κολοκυθάκι κομμένα σε ροδέλες. Συνεχίζω το μαγείρεμα για ακόμα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του και ένα σκούρο, δεμένο ζουμάκι.

Μόλις σβήσω τη φωτιά, ρίχνω και λίγη ρίγανη. Είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγητό! Το κοτόπουλο με μπύρα είναι έτοιμο να το σερβίρω.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά

Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο με Μπύρα στην Κατσαρόλα

Μην βιαστείτε καθόλου στο τσιγάρισμα του κοτόπουλου! Όσο πιο καλό χρώμα πάρει στην αρχή, τόσο περισσότερη γεύση θα δώσει στο φαγητό.

Η επιλογή της μπύρας είναι προσωπική: μία σκούρα μπύρα δίνει πιο βαθιά και καραμελωμένη γεύση, ενώ μία πιο ανοιχτόχρωμη θα δώσει μία πιο ελαφριά πικράδα.

Αν θέλετε να “δέσει” η σάλτσα περισσότερο, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος, πριν σβήσετε τη φωτιά, μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Έτσι, το κοτόπουλο στην κατσαρόλα θα έχει μια πλούσια σάλτσα.

Souki Simeonidou