Kοτόπουλο με λάχανο

Το κοτόπουλο με λάχανο είναι ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με το αρωματικό λάχανο δημιουργεί μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καθιστώντας το ιδανικό για μια υγιεινή διατροφή. Απολαύστε το κοτόπουλο σαν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το γεύμα σας.

Υλικά

φρέσκο λάχανο – 1 τεμ. μεγάλο
ντομάτες – 3 τεμ. φρέσκο
μαϊντανός – 1 μάτσο
σέλινο – 1/3 μάτσο
Μπουτάκια κοτόπουλου – 6 τεμ.
λάδι – 2/3 φλ
κρεμμύδι – 1 κρεμμύδι
ζωμός – από τα βρασμένα μπουτάκια
πάπρικα – 1 κουταλάκι του γλυκού. ελαφρώς πικάντικο
μαύρο πιπέρι – 1 πρέζα
αλάτι – 1 πρέζα για βράσιμο
αλάτι – για γεύση για το λάχανο

Εκτέλεση

Βάζω τα μπουτάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Αφαιρώ τον αφρό. Αφού ψηθούν, τα βγάζω από τον ζωμό. Στραγγίζω το ζωμό σε άλλο δοχείο με ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Καθαρίζω το λάχανο από τα πάνω φύλλα που περισσεύουν και το στάχυ. Κόβω το λάχανο σε 4-5 κομμάτια και μετά κόβω το καθένα κατά μήκος σε λωρίδες.
Βάζω το λάχανο σε ένα ταψί και το πασπαλίζω με αλάτι. Ανακατεύουμε το λάχανο. Ξεφλουδίζω τις φρέσκες ντομάτες και τις κόβω σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Παίρνω μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνω το λάδι. Όταν ζεσταθεί, σιγοβράζω το κρεμμύδι.

Προσθέτω το λάχανο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και λίγο από το ζωμό κότας.

Αφήνω ένα καπάκι από πάνω για να μαλακώσει το λάχανο σε χαμηλή φωτιά. το ανακατεύω. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύω. Όταν μαλακώσει, προσθέτω τα μπουτάκια , τον μαϊντανό και το σέλινο.

Προσθέτω τα μπαστούνια και πρέπει να καλυφθούν καλά με λάχανο. Ανακατεύω και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο ζωμό. Βράζουμε το κοτόπουλο με το λάχανο μέχρι να γίνει.

Το φρέσκο λάχανο με τα μπουτάκια είναι πολύ νόστιμο.

Snejana Izevkova

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιτάρια

κοτόπουλο με σάλτσα μανιτάρια σβησμένο με κόκκινο κρασί

Υλικά

450 γρ στήθος κοτόπουλου (το κόβουμε σε περίπου 8 φιλεταρισμένες φέτες)
1 φλιτζάνι αλεύρι + 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, μισή
450 γρ Μανιτάρια Baby κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο, γλυκό
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αναμεμειγμένο με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φιλεταρισμένες φέτες κοτόπουλου κάτω από μία μεμβράνη και τις χτυπάμε με ένα σφυράκι να μαλακώσουμε και να γίνουν λεπτές.
Βαζουμε τις φέτες κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε πάνω κάτω.
Αλευρώνουμε τις φέτες κοτόπουλου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο να καλύψουμε όλη την βάση του προσθέτουμε και 1 κσ βούτυρο.
Μόλις κάψει προσθέτουμε και 2 σκελίδες σκόρδο και βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου να τηγανιστούν σε παρτίδες.

Αφήνουν να χρυσίσουν και από τις 2 πλευρές και βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Μέσα στο τηγάνι στο ίδιο λαδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν ανακατευοντας.
Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα σχεδόν ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο.


Στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί

Σε μπολάκι ανακατεύουμε 1 κσ βούτυρο με 1 κσ αλεύρι πολύ καλά και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και δοκιμάστε για το αλάτι.
Στην συνέχεια βάζουμε και το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι να πάρει την γεύση και να γίνει μαλακό.


Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και λίγο μαϊντανό από πάνω.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channell here

 

 

Προηγούμενο άρθροAλμυρό κανταΐφι
Επόμενο άρθροΧαλβάς με ταχίνι και αμύγδαλα