Κοτόπουλο μπούτια Φιλέτο με πιπεριές στο φούρνο!

Υλικά

8 μπούτια κοτόπουλου φιλέτα,
4 πιπεριές πράσινες και κόκκινες,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,
1 σκελίδα σκόρδου σε φετεκια,
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη,
1 κγ ρίγανη, 1 φλ λευκό κρασί ,
5 κσ ελαιόλαδο ,
μπολικο μαϊντανό ψιλοκομμένο ,
αλάτι και πιπέρι!

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές, τις κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες (3-4 καθεμία). Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί αυτό προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1.15′-1.30′ ώρα περίπου. Ανακατεύουμε προσεκτικά 2-3 φορές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 15′ πριν σερβίρουμε.

Υ.Γ: Μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανήτες πατατες ή ψημένες στο φούρνο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Fotini Bahatouri

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τυρί τσουκνίδα ή σπανάκι
Επόμενο άρθροΣαλάτα με ξυδάτη μελιτζάνα με κρεμμύδι, σέλινο, κάπαρη, ελιές και κουκουνάρι