Κουλουράκια για τον Καφέ είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτά τα Κουλουράκια για τον Καφέ είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με τον καφέ σας και να προσθέσετε λίγη γλύκα και τραγανότητα στον ουδέτερο ή πικάντικο άρωμά του. Αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή σε πολλές κουλτούρες και απολαμβάνονται συχνά ως σνακ την ώρα του πρωινού, του απογευματινού διαλείμματος ή απλά όταν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό. Αυτά τα χειροποίητα κουλουράκια είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι, για να συνοδεύσουν τέλεια τον καφέ σας. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη:
- 1.5 ποτήρι (ή 360-400 ml) Καλαμποκέλαιο
- 1.5 ποτήρι (ή 300-330 γρ.) Ζάχαρη
- 1 ποτήρι (ή 240-270 ml) Κρασί κόκκινο
- 1 Βιτάμ λιωμένο
- 2 kgr περίπου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
Για το φούσκωμα και άρωμα:
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 1 κγ Σόδα μαγειρική
- 2 Βανίλιες (σκόνη)
Για την επικάλυψη:
- 1 ποτήρι Σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το λιωμένο βιτάμ και το καλαμποκέλαιο. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το αναμείξετε με το αλεύρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα τριφτό μείγμα.
Προσθέστε το κρασί, τις βανίλιες και τη σόδα και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής και απαλή ζύμη. (Προσοχή: 2 κιλά αλεύρι είναι μεγάλη ποσότητα, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια).
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και κυλήστε τα μεταξύ των παλάμων σας για να δημιουργήσετε τα Κουλουράκια, δίνοντας τους το επιθυμητό σχήμα (σπιράλ, πλεξούδα ή απλά στρογγυλό).
Βάλτε τα κουλουράκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίστε τα κουλουράκια με το καβουρδισμένο σουσάμι.
Ψήστε τα Κουλουράκια στο προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 12-15 λεπτά ή για μισή ώρα στον αέρα, μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσό-καφέ χρώμα.
Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετέ τα με τον καφέ σας.
Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 20-25 κουλουράκια, ανάλογα με το μέγεθος που τα κάνετε. Μπορείτε να τα απολαύσετε φρέσκα ή να τα φυλάξετε σε έναν αεροστεγή δοχείο για μερικές ημέρες.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15-30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40-55 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος ψύξης
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνουν τα Κουλουράκια για τον Καφέ πιο τραγανά, αντικαταστήστε το κόκκινο κρασί με χυμό πορτοκάλι και προσθέστε λίγο ξύσμα.
Μην παραψήσετε τα κουλουράκια! Θέλουμε απλώς να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλιγούρι βρώμης αντί για μέρος του αλευριού για πιο υγιεινή εκδοχή. Δείτε κι άλλες εύκολα κουλουράκια.
Για πιο πλούσια γεύση, αντί για σουσάμι, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη κανέλα και λίγη ζάχαρη πριν το ψήσιμο.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Συνταγη της Γιώτα Αρχοντούλη και η Εκτέλεση της αννα μαναρακη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουλουράκια βουτύρου
Υλικά
200 γρ.βουτυρο,
120γρ.ζαχαρη,
40ml ηλιέλαιο,
1 αυγό,
400γρ, αλεύρι
1κ.μπεικιν παουντερ!
Για το αλλειμα
1 αυγό
40ml γάλα,
Εκτέλεση
1. Βάλε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτύπησε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Σκέπασε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθέτησέ τη για 1 ώρα στο ψυγείο.
3. Φτιάξε κορδόνια με τη ζύμη και πλάσε το σχήμα που σου αρέσει.
4. Βάλε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
5. Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το αυγό με το γάλα και άλειψε με αυτό τα κουλουράκια.
6. Ψήσε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 160°C για 20-25 λεπτά.













