Αλμυρά κουλουράκια

Συστατικά

250 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1,5 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
2 αυγά (1 κρόκο 2 ασπραδια)
4,5 φλιτζάνια αλεύρι

Για από πάνω
Σουσάμι
Μαύρος σουσάμι
Κρόκος αυγού

Υλικά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο το λάδι και με το χέρι μας το ανακατεύουμε κάνουμε μία πάστα συνέχεια προσθέτουμε το αυγό το αλάτι τη ζάχαρη Το μηλόξυδο για το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα συνέχεια με το χέρι.

Οταν τελικά εχουν ομογενοποιηθεί καλά ξεκινάμε και προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης όταν το ζυμάρι μας πλέον είναι έτοιμο έχοντας μία μπισκοτένια υφή το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.

Οταν να περάσει μισή ώρα το βγάζουμε παίρνουμε μικρές δόσεις σε μέγεθος καρυδιού τις πλάθουμε σε ένα κορδόνι και στη συνέχεια φτιάχνουμε σχήμα που θέλουμε τα βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι άσπρο και μαύρο μετά τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρώμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα Σιροπιαστή
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με τυριά και μπεσαμέλ