Εύκολη κρεατόπιτα

Η κρεατόπιτα είναι μία παραδοσιακή  πίτα που απολαμβάνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συνήθως περιέχει μία γεμάτη γέμιση από κρέας, συχνά μοσχαρίσιο ή αρνί, που είναι τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη και ψήνεται μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανή. Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που μπορεί να απολαυστεί ως κυρίως πιάτο ή ως σνακ.

Γεύση: Η κρεατόπιτα ήταν πεντανόστιμη! Το κρέας ήταν ζουμερό και μαγειρεμένο τέλεια, ενώ η πίτα ήταν τραγανή και χρυσαφένια. Η γέμιση ήταν πλούσια και γευστική, με ωραία ισορροπία στα μπαχαρικά.

Υφή: Η πίτα ήταν τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό. Το κρέας ήταν τρυφερό και ζουμερό, ενώ η γέμιση ήταν πηχτή και κρεμώδης.

Εμφάνιση: Η κρεατόπιτα ήταν ωραία παρουσιασμένη, με χρυσαφένιο χρώμα και ομοιόμορφη ψησί.

Συνολική εντύπωση: Η κρεατόπιτα ήταν εξαιρετική! Ήταν νόστιμη, χορταστική και ωραία παρουσιασμένη. Σίγουρα θα την ξαναπάρω!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

500 γρ. κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι βρασμένο και σουρωμένο
100 γρ. τυρί Δανίας σε κυβάκια
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
1.κ.γ ρίγανη
1.κ.γ πάπρικα
1 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
πιπέρι αλάτι
ελαιόλαδο
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο με 6 φύλλα (χρησιμοποιώ το ζαγορίσιο)

Εκτέλεση

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά.Βάζουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη,τη ζάχαρη,τα μυρωδικά και λίγο νερό.
Αφήνουμε να βράσει και να πιει τα ζουμιά του.Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 2 – 3 φορές και αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Λαδώνουμε ένα ταψί κουζίνας μεγάλο και απλώνουμε τα 3 φύλλα.Αλείφουμε κάθε φύλλο με λίγο λάδι.
Από πάνω στρώνουμε καλά το μίγμα και ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε κυβάκια.

κρεατόπιτα
Καλύπτουμε με τα άλλα 3 φύλλα τα οποία έχουμε λαδώσει και αυτά.Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λάδι και ραντίζουμε με λίγο κρασί και νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

κρεατόπιτα

Καλή σας όρεξη!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζουμερή Κρεατόπιτα

Κρεατοπιτα

Υλικά:

500 g μείγμα κιμά
1 και 1/2 κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
30 ml. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κουτ πάπρικα
αλάτι
1 κουτ κύμινο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα νοτματας
1 συσκευασία λεπτών φύλλων κρούστας
125 γρ. Βούτυρο
3 αυγά
300 ml. γάλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει, προσθέστε τον κιμά και διαλύστε τον με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Τηγανίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλαξει χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει.

Λιώστε το βούτυρο. Ανοιξτε τα φύλλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Προετοιμάστε ένα λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με τρια φύλλα την βάση του ταψιού και βουτυρώστε. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με κιμά.
Καλύψτε ξανά με τρια φύλλα βουτυρο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με κιμά. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλάξτε φύλλα και κιμά μέχρι να εξαντληθούν. Κόψτε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και ρίξτε λάδι, προσπαθώντας να μπει στις αυλακώσεις που κόβετε.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα τρία αυγά και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την πίτα και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με γιαούρτι.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: http://www.vkusnoteka.bg/

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με κεφτέδες: Η απόλυτη χειμωνιάτικη συνταγή!
Επόμενο άρθροΝόστιμα κεφτεδάκια που λιώνουν στο στόμα με πλούσια σάλτσα μανιταριών