Φαίνεται τέλεια για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο που είναι ταυτόχρονα υγιεινό και νόστιμο.
Είμαι σίγουρος ότι η κρέμα θα έχει πλούσια γεύση μπανάνας και θα έχει μια ωραία κρεμώδη υφή χάρη στα αυγά.
Μπορώ να φανταστώ να την απολαμβάνω σκέτη, με σαντιγί ή με φρέσκα φρούτα.
Συστατικά :
2 αυγα
2 μπανάνες
1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (12g-25g)
3/4 φλιτζάνι γάλα (200 ml)
σάλτσα καραμέλας (προαιρετικά):
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (100 γρ.)
1/4 φλιτζάνι νερό (60 ml)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη με 60 ml νερό και ανακατεύουμε με μία μαρίζ
Bάζουμε σε φωτιά και μαγειρεύομαι σε μέτρια προς χαμηλή μέχρι να καραμελώσουν χωρίς να ανακατεύουμε
Aδειάζουμε την καραμέλα γρήγορα σε ένα στρογγυλό μπολ-φορμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να καλύψει
όλο τον πάτο και το αφήνω στην άκρη
Καθαρίζω τις μπανάνες τις βάζω σε ένα μπολ στη συνέχεια ρίχνω μέσα δύο αυγά και μένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε για να ενσωματωθεί όλο αυτό το μείγμα να γίνει σαν κρέμα
Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη ξαναχτυπάω ρίχνω το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα.
Μέσα από ένα στραγγιστήρι αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που είναι καλυμμένη με καραμέλα
Μ ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που υπάρχει από πάνω το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο σφιχτά
Το βάζουμε μεσα μεγαλύτερη κατσαρόλα με ζεστό νερό ώστε να φτάσει περίπου στη μέση από τα πλαϊνά του μπολ
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά
Οταν περάσει ο χρόνος αφαιρούμαι το αλουμινόχαρτο τσεκάρουμε τη μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο 2-3 ώρες σκεπατκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη
Μετά από 2 ώρες μ ένα μαχαίρι το χαράζουμε γύρω γύρω για να μπορέσει να βγει από το μπολ και τον αποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και είναι έτοιμο
Εδώ είναι μερικές ακόμα ιδέες για να βελτιώσετε την κρέμα:
Προσθέστε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή κανέλα για να δώσετε στη κρέμα μια πιο πικάντικη γεύση.
Χρησιμοποιήστε υπερώριμες μπανάνες για πιο γλυκιά γεύση.
Σερβίρετε την κρέμα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Γαρνίρετε με κακάο, ξηρούς καρπούς ή τριμμένα μπισκότα.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κρέμα καραμελέ με Dream topping
Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά:
- Πλούσια γεύση: Η κρέμα καραμελέ είναι γνωστή για την βελούδινη υφή και την γλυκιά γεύση της καραμέλας. Η προσθήκη Dream topping ενισχύει ακόμα περισσότερο την γεύση, προσθέτοντας μια αίσθηση δροσιάς και αφράτου.
- Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή δεν είναι καθόλου περίπλοκη και μπορεί να την φέρει εις πέρας ακόμα και ένας αρχάριος μάγειρας.
- Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το χρυσαφένιο χρώμα της καραμέλας σε συνδυασμό με την λευκή κρέμα Dream topping δημιουργούν ένα ονειρικό και λαχταριστό αποτέλεσμα.
- Ιδανικό για κάθε περίσταση: Η κρέμα καραμελέ με Dream topping ταιριάζει άψογα σε κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα επίσημο δείπνο.
Και τώρα, μερικά μειονεκτήματα:
- Λίγο γλυκιά: Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά γλυκά, ίσως χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
- Θερμίδες: Η κρέμα καραμελέ με Dream topping δεν είναι το πιο light γλυκό, οπότε αν προσέχετε τις θερμίδες ίσως χρειαστεί να καταναλώσετε με μέτρο.
Συνολικά:
Η κρέμα καραμελέ με Dream topping είναι ένα εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι. Αν ψάχνετε για μια γλυκιά απόλαυση που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για εσάς!
Tip: Για ακόμα πιο δροσερή γεύση, μπορείτε να βάλετε την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την σερβίρετε.
Υλικά:
2 καραμελέ
8 ποτήρια γάλα ή 2 εβαπορέ και 4 ποτήρια νερό
1 πακέτο σαβαγιαρ ή 1,2/3 πακέτα μπισκότα morning coffee ή 1 πακέτο σαβαγιάρ
1 Dream topping
1 ποτήρι γάλα
2 μπανάνες
Για γαρνίρισμα
3-4 θρυμματισμένα μπισκότα
νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σπάζουμε τα μπισκότα,κάνουμε τις καραμελέ με 8 ποτ γάλα ή με (2 εβαπορέ και 4ποτ νερό). Την βάζουμε στο pyrex και πιέζουμε τα μπισκότα με κουτάλι. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.Βαζουμε τις μπανάνες κομμένες λεπτές φέτες. Κτυπάμε 1 Dream topping με 1 ποτ γάλα να γίνει σαντιγί. Την απλώνουμε στην κρέμα πάνω από τις μπανάνες . Δίνουμε σχήμα στην σαντιγί με το κουτάλι ή πιρούνι. Μετά βαζουμε το σιρόπι της καραμελέ και στολίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα ή νιφάδες σοκολάτας ή μορτίζες
Καλή επιτυχία!!!!
ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous