Κρέπες με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο

Οι κρέπες με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία για κάτι αλμυρό. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη συνταγή, όπως ντομάτες, πιπεριές ή μανιτάρια, για περισσότερη γεύση. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο του τυριού που χρησιμοποιείτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα και μπορεί να σερβιριστεί μόνη της ή με σαλάτα.

Συνοψίζοντας:

Οι φουρνιστές κρέπες ζαμπόν-τυρί είναι ένα εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό γεύμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα, μπορείτε να φτιάξετε άπειρες παραλλαγές και να απολαύσετε ένα πιάτο που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

15 κρέπες σύμφωνα με αυτή τη συνταγή
15 φέτες τυρί του τοστ κομμένες στην μέση
15 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένες στην μέση
Μισό κουτί γάλα εβαπορέ
Λίγη τριμμένη γραβιέρα και παρμεζανα
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Κατ’αρχάς, ετοιμάζουμε τις κρέπες όπως περιγράφουμε σε αυτή τη συνταγή.
Έπειτα, σε ένα παραλληλόγραμμο κατά προτίμηση πυρέξ απλώνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο.
Παίρνουμε μία κρέπα, απλώνουμε 2 κομμάτια τυρί κατά μήκος.
Από πάνω απλώνουμε 2 κομμάτια ζαμπόν.
Τυλίγουμε σε ρολό την κρέπα και την βάζουμε στο πυρεξ.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κρέπες.
Όταν γεμίσει το πυρέξ, περιχύνουμε με το εβαπορέ και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και παρμεζανα.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να σφίξουν τα υλικά
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις κρέπες για λίγο να κρυώσουν πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό  κόβουμε και σερβίρουμε!
Οι κρέπες με ζαμπόν και τυρί τρώγονται και ζεστές αλλά και κρύες!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπουλο στη Σχάρα: Πώς να τα Φτιάξετε Ζουμερά και Γευστικά!
Επόμενο άρθροΑφράτα κουλουράκια με πλούσια γεύση σουσαμιού