Κουλουράκια Γιαουρτιού

Απαραίτητα προϊόντα:

Περίπου 800 g αλεύρι
500 γρ γιαούρτι
200 ml λάδι
200 γρ ζάχαρη
2 κουτ. διττανθρακική σόδα
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 βανίλια
1 αυγό

ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαουρτι και τη σόδα και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να βγάλει φουσκάλες, και σε αυτό το διάστημα κοσκινίζουμε περίπου 700 γρ αλεύρι. Τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιώ για το ζυμωμα.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξυσμα λεμονιού.
Και αφού αφρίσει το γιαούρτι, του ρίχνουμε το λάδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι στο αλεύρι και προσθέτουμε το αυγό.
Τα ανακατεύουμε όλα μέχρι να πάρουμε μια ζύμη απαλή, ελαφρώς κολλώδη, αλλά δεν πρέπει να προσθέσουμε πολύ αλεύρι, για να μην γίνουν σκληρά τα μπισκότα.

Το αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να το ζυμώσουμε μια δυο φορές.
Η ζύμη είναι μαλακη και αμέσως έτοιμη για ψήσιμο.
Αρχίζουμε να κόβουμε κομμάτια του, σε μέγεθος καρυδιού, και να τα κάνουμε μπάλα. Τα λιώνουμε από τη μια άκρη σε ζάχαρη και τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
Μερικοί προτιμούν να αλείφουν τα μπισκότα με αυγό πριν τη ζάχαρη και εγώ προσωπικά το κάνω 🙂

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Είναι καλό που πιάνουν χρώμα εξωτερικά αλλά παραμένουν απαλά εσωτερικά.
Μετά το ψήσιμο τα αφήνω να κρυώσουν για δύο λεπτά και μετά τα αφήνω όσο είναι ακόμα ζεστά σε ένα φάκελο να αχνίσουν και να μαλακώσουν ακόμα περισσότερο.
Επειδή αυτό μπορεί να κάνει τη ζάχαρη από πάνω τους να λιωσει, αν θέλω τα πασπαλίζω με ζάχαρη άλλη μια φορά πριν τα σερβίρω.

Ελπίζω να σας αρέσουν, και αν ναι – μην ντρέπεστε, μοιραστείτε μαζί μου – ένα σχόλιο στο FB ή απλά πείτε “γεια” 🙂

 

Προηγούμενο άρθροΝτολμαδάκια με αμπελόφυλα και γέμιση με ξηρους καρπούς
Επόμενο άρθροΜαφινς με κεράσια…χωρίς να στέκεστε με τις ώρες στην κουζίνα