Ο Κορμός Μπισκότου είναι ένα γλυκό που αγαπάμε όλοι, και αυτή η συνταγή έρχεται να μας λύσει τα χέρια: Είναι έτοιμη σε 10 λεπτά! Πολύ γρήγορο, πλούσιο, σοκολατένιο και νόστιμο, ο κλασικός κορμός με μπισκότα πτι-μπερ και καρύδια είναι το ιδανικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες. Η βάση είναι μια σοκολατένια μάζα που δένει με το βούτυρο, ενώ η επικάλυψη με σοκολάτα απογειώνει τη γεύση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις ώρες στην κουζίνα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τον Κορμό:
- 1 συσκευασία Μπισκότα πτι-μπερ (περίπου 470 γρ.)
- 100 γρ. Καρίδια ψιλοκομμένα
- 250 ml Γάλα
- 120 γρ. Ζάχαρη
- 4 κσ Κακάο (άγλυκο)
- 120 γρ. Βούτυρο
- 1 κγ Ζάχαρη βανίλιας (ή 1 κγ βανιλίνη)
Για το Λούστρο (Γλάσο):
- 150 γρ. Σοκολάτα (Κουβερτούρα ή Σοκολάτα Γάλακτος)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προετοιμασία: Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι, σε μέτρια κομμάτια (όχι σκόνη) και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια μέσα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη βανίλιας, το κακάο, το γάλα και την ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα σοκολάτας.
Μόλις λιώσουν όλα μέσα στο υγρό μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα κακάου μέσα στα μπισκότα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε αμέσως, ώστε τα μπισκότα να μουλιάσουν και να γίνει μία ομοιογενής σοκολατένια μάζα.
Μορφοποίηση και Ψύξη: Σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, στρώνουμε πλαστική μεμβράνη (για να ξεφορμάρουμε εύκολα). Αδειάζουμε τη μάζα σοκολάτας-μπισκότου στη φόρμα και την απλώνουμε, πατώντας με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να καλύψει ομοιόμορφα όλη τη φόρμα.
Βάζουμε τον Κορμό Μπισκότου στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, μέχρι να σφίξει αρκετά και να στερεοποιηθεί.
Για το Λούστρο: Λιώνουμε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα) και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, την αναστρέφουμε σε μία πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και περιχύνουμε τον κορμό με την λιωμένη σοκολάτα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή άλλο ξηρό καρπό και είναι έτοιμος ο Κορμός Μπισκότου!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής
Χρόνος Προετοιμασίας (Ενεργός): 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Βράσιμο): 5-7 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 30-40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνει ο Κορμός Μπισκότου πιο μαλακός και κρεμώδης, χρησιμοποιήστε σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το 1/4 του γάλακτος με κρέμα γάλακτος.
Για πιο αρωματικό αποτέλεσμα, προσθέστε 1 κγ κονιάκ ή ρούμι στο υγρό μείγμα σοκολάτας, πριν το αδειάσετε στα μπισκότα. Δείτε κι άλλες συνταγές για γλυκά ψυγείου.
Για το λούστρο, αν θέλετε να παραμείνει απαλό και να μην σπάει κατά το κόψιμο, προσθέστε 1 κγ ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο στην λιωμένη σοκολάτα, πριν την αδειάσετε στον κορμό.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα Γάλακτος
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ











