Ρεβανί σαν Τούρτα Γενεθλίων

Φτιαγμένο με συνδυασμό αλευριού, σιμιγδαλιού, λαδιού και γιαουρτιού, με άρωμα λεμονιού βανίλιας εμποτισμένο με σιρόπι κανέλας κονιάκ λεμονιού.
Τόσο νόστιμο. Το έφτιαξα για τα γενέθλια της φίλης μου καθώς είναι η αγαπημένη της τούρτα Χρησιμοποίησα τη μεγάλη φόρμα με ελατήριο και την έστρωσα με χαρτί ψησίματος για να την κάνω ψηλότερα

Υλικά

Σιρόπι
900 γραμμάρια ζαχαρη ψιλή
900 ml νερό
Φλούδα από 1 1/2 λεμόνι
Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
1 1/2 ξυλάκια κανέλας
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ/κονιάκ

Μείγμα κέικ
5 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι
150 ml ηλιέλαιο
270 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
210 γραμμάρια αλεύρι απλό
1 πρέζα αλάτι
30 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ εσάνς βανίλιας
Φλούδα από 1 & 1/2 λεμόνι
προθερμασμένος φούρνος

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βράζουμε για 5 λεπτά αφου πάρει βράση και σβήνουμε
Στη συνέχεια, προσθέστε 1 & 1/2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι (εγώ χρησιμοποίησα θυμαρίσιο)

Για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και κρεμώδη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και τη φλούδα πορτοκαλιού . Συνεχίστε να χτυπάτε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το απλό αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το άρωμα/ζάχαρη βανίλιας.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Στη συνέχεια ανακατέψτε με μια σπάτουλα ιδιαίτερα γύρω από τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν αναμειχθεί καλά. Η υφή δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά ή πολύ λεπτή. Λίγο ρευστό. Στη συνέχεια αλείφουμε με ένα πινέλο τη φόρμα της βάσης και τις πλευρές του χαρτιού ψησίματος με λίγο ηλιέλαιο. Πασπαλίζουμε με επιπλέον σιμιγδάλι στον πάτο και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα στη βάση.

Ρίχνουμε το μείγμα ωραία και ομοιόμορφα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το βάλετε σε φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα ακουμπώντας το σε μια επίπεδη ορθογώνια φόρμα (ταψι) για να μην χυθεί το μείγμα του κέικ.
Όταν ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο με την επίπεδη φόρμα (ταψι) και ρίχνουμε αμέσως σιγά σιγά με μια κουτάλα το σιρόπι που έχει κρυώσει φροντίζοντας να χυθεί ομοιόμορφα παντού. Πασπαλίστε από πάνω μερικές νιφάδες καρύδας. Αφήστε το όλη τη νύχτα να μουλιάσει και σκεπάστε το μετά από μια ώρα αφήνοντας στον πάγκο της κουζίνας σας ακόμα στο ταψί με το δίσκο κάτω από αυτό.
Την επόμενη μέρα διακοσμήστε με επιπλέον νιφάδες καρύδας και θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης και τρίμματα σοκολάτας ή διακοσμητικά της επιλογής σας. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε από την φόρμα μέχρι να το σερβίρετε

Χρόνια Πολλά

Προηγούμενο άρθροΌταν είσαι στη δουλειά μέχρι τις 6 το απόγευμα και αναρωτιέσαι τι να κάνεις πολύ γρήγορα για δείπνο..
Επόμενο άρθροΕνα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό και όχι μόνο από το νησί της Λέσβου