Λαλαγγίτες!♥

Οι λαλαγγίτες είναι ένα παραδοσιακό θρακιώτικο έδεσμα, που μοιάζει με τις τηγανίτες. Είναι  αφράτες και νόστιμες, και μπορούν να γίνουν με διάφορα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Η βασική συνταγή για λαλαγγίτες περιλαμβάνει αλεύρι, νερό, μαγιά και αλάτι(εδώ είναι λιγο διαφορετικες συμφωνα με την την συνταγή της κας Ντελή). Τα υλικά ανακατεύονται για να σχηματιστεί ένας χυλό, ο οποίος στη συνέχεια τηγανίζεται σε καυτό λάδι. Οι λαλαγγίτες μπορούν να σερβιριστούν σκέτες, με μέλι καρύδια και κανέλα, ή με διάφορα αλμυρά ή γλυκά υλικά, όπως τυρί, αλλαντικά, αυγά, φρούτα, ή σοκολάτα.

Οι λαλαγγίτες είναι ένα δημοφιλές πιάτο για πρωινό, δεκατιανό ή βραδινό. Είναι ιδανικές για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, και μπορούν να αποτελέσουν και ένα νόστιμο σνακ.

Στην περιοχή της Θράκης, οι λαλαγγίτες συνδέονται με διάφορες παραδόσεις. Για παράδειγμα, είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που φτιάχνεται στις 9 Μαρτίου, την ημέρα των Αγίων Σαράντα. Επίσης, είναι ένα πιάτο που συχνά προσφέρεται σε γάμους και βαφτίσεις.

Εγώ προσωπικά αγαπώ πολύ τις λαλαγγίτες. Μου αρέσουν ιδιαίτερα όταν είναι φρέσκες και ζεστή, και έχουν τη χαρακτηριστική τους τρυφερή γεύση. Μου αρέσει να τις τρώω σκέτες, με μέλι και κανέλα, ή με τυρί και αλλαντικά.

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ λαλαγγίτες, σας προτείνω να το κάνετε. Είναι ένα νόστιμο και παραδοσιακό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φτιάξετε νόστιμες λαλαγγίτες:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο αλεύρι.
  • Μην παρακάνετε με το νερό, ώστε ο χυλός να μην είναι πολύ αραιωμένος.
  • Αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν ξεκινήσετε το τηγάνισμα.
  • Χρησιμοποιήστε καυτό λάδι για να τηγανίσετε τις λαλαγγίτες.
  • Γυρίστε τις λαλαγγίτες όταν αρχίσουν να ροδίσουν από τη μια πλευρά.

Υλικά

2 αυγά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό,
1/2 κούπα ζεστό νερό,
2 κ.σ βιτάμ
1 πρέζα αλάτι,
1 κ.γ ζάχαρη,
1/2 κάψουλα βανίλια !
αλεύρι Φαρίνα !

Εκτέλεση

Σε μπωλ χτυπάμε με το σύρμα τ αυγά,προσθέτουμε το γιαούρτι,μισή κούπα ζεστό νερό,με το βιτάμ,μέσα να λιώσει!
Ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι, ζάχαρη ,και βανίλια !
Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι Φαρίνα και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος πηχτός χυλός!
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι καλά ,λάδι ελαφρύ
Και ρίχνουμε 1 κ σ από το χυλό ,με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν !
Όταν ροδίσουν (δε θέλουν πολύ )γυρίζουμε κι απ’ την άλλη και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για τα περιττά λάδια .
Βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με μέλι και κανέλλα !
Και ψιλοκομμένο καρύδι αν θέλετε μπορείτε απλά με ζάχαρη ,η πραλίνα, μαρμελάδα της αρεσκείας σας!
Ότι σας αρέσει!

καλή απόλαυση!👌🙂♥️
Η συνταγή είναι δικής μου επινόησης!

Η Συνταγή είναι της κας Βάνα Ντελή και μπείτε στην ομάδα “Deli” cious

Προηγούμενο άρθροΣαραγλί με Κανταΐφι
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια βραχάκια: Το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή