Οι Λαλαγγίτες είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα που μου θυμίζει πολύ τις αφράτες τηγανίτες, αλλά με τη δική τους ξεχωριστή γεύση και υφή! Είναι τόσο νόστιμες και τρυφερές, που τις λατρεύω, ειδικά όταν είναι φρέσκες και ζεστές. Αυτή η συνταγή είναι λίγο διαφορετική από την κλασική, βασισμένη σε μια παραλλαγή της κας Ντελή, και σας υπόσχομαι πως θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
2 αυγά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό,
1/2 κούπα ζεστό νερό,
2 κ.σ βιτάμ
1 πρέζα αλάτι,
1 κ.γ ζάχαρη,
1/2 κάψουλα βανίλια !
αλεύρι Φαρίνα !
Εκτέλεση
Σε μπωλ χτυπάμε με το σύρμα τ αυγά,προσθέτουμε το γιαούρτι,μισή κούπα ζεστό νερό,με το βιτάμ,μέσα να λιώσει!
Ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι, ζάχαρη ,και βανίλια !
Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι Φαρίνα και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος πηχτός χυλός!
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι καλά ,λάδι ελαφρύ
Και ρίχνουμε 1 κ σ από το χυλό ,με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν !
Όταν ροδίσουν (δε θέλουν πολύ )γυρίζουμε κι απ’ την άλλη και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για τα περιττά λάδια .
Βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με μέλι και κανέλλα !
Και ψιλοκομμένο καρύδι αν θέλετε μπορείτε απλά με ζάχαρη ,η πραλίνα, μαρμελάδα της αρεσκείας σας!
Ότι σας αρέσει!
καλή απόλαυση!♥️
Η συνταγή είναι δικής μου επινόησης!
Η Συνταγή είναι της κας Βάνα Ντελή και μπείτε στην ομάδα “Deli” cious