Ατομικές τυρόπιτες κουρού

Αυτές οι τυρόπιτες κουρού δεν είναι απλά νόστιμες, είναι μια πραγματική γευστική εμπειρία!

• Η ζύμη: Χρυσαφένια και τραγανή, φτιαγμένη με αγάπη και τα πιο αγνά υλικά.

• Η γέμιση: Πλούσια και γεμάτη, με τυρί που λιώνει στο στόμα και αφήνει μια υπέροχη γεύση.

• Το άρωμα: Θεσπέσιο! Βούτυρο, τυρί και σουσάμι παντρεύονται σε μια αρμονία που ξυπνάει τις αισθήσεις.

• Η απόλαυση: Κάθε μπουκιά είναι μια μικρή γιορτή για τον ουρανίσκο.

Δοκιμάστε τες και δεν θα χάσετε!

Επιπλέον:

  • Ιδανικές για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή βραδινό.
  • Τέλεια για να τις πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στο σχολείο ή στην εκδρομή.
  • Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Μην ξεχάσετε να τις μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας!

Υλικά συνταγής για 12 κομμάτια

200γρ γάλα
150γρ γραβιέρα
15γρ μπέικιν πάουντερ
50γρ σπορέλαιο
200γρ γιαούρτι
750γρ αλεύρι
7γρ αλάτι
250γρ βούτυρο η μαργαρίνη
Μπορείτε να γεμίσετε με ότι υλικό θέλετε
Ενδεικτικά τυρί φέτα, γραβιέρα, παρμεζάνα, τσένταρ, ζαμπόν, μπέικον

Άλειμμα
1 αυγό
2κ.σ νερό
Πασπάλισμα
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, γάλα καλό είναι τα υλικά όλα να τα έχετε σε θερμοκρασία δωματίου ανακατευμε λίγο ριχνουμε σπορέλαιο έτσι είτε καλαμποκέλαιο ή τι ηλιέλαιο ότι έχετε στο σπίτι βάζουμε το βούτυρο ή μαργαρίνη ανακατευουμε μετα ριχνουμε το αλεύρι, την γραβιέρα, μπέικιν πάουντερ πιπέρι αλάτι μην το παρακάνετε με το αλάτι γιατί έχουμε βάλει το τυρί μέσα θα ανακατέψουμε πρωτα και μετα ζυμώνουμε τη ζύμη μας με το χέρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά θα τη βάλουμε για λίγο στο ψυγείο λόγο του βούτυρο έτσι για 10-15 λεπτα.

Θα πάρουμε τη ζύμη θα το δουλέψουμε λίγο στο χέρι μας ανοιγουμε λίγο ένα πλάστη βαζουμε τυράκι φέτα τριμμέμη θα κλείσουμε καλά θα πάρετε μία ρόδα από αυτές που κόβουμε τις πίτσες και κοβουμε γυρω γυρω να γινει ομορφο

Συνεχιζουμε με τα υπολοιπα το πρώτο μας ταψί είναι έτοιμο έχω βάλει 6 τυρόπιτες σε καθε ταψι στρωμενο με λαδοκολα.
Χτυπάω ένα αυγό με δύο κουταλιές της σούπας νερό ανακατεύουμε αλειφουνε τις πιτούλες μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήσιμο αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα

H Συνταγή είναι της mageirikes apolauseis και η φωτό της κας  Alexandra Drosou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια κουρού με σιμιδγάλι

Τυροπιτάκια κουρού με σιμιδγάλι

Συστατικά

Για τη ζύμη:
400 γρ αλεύρι 00
160 γρ ζάχαρη
160 γρ βούτυρο _
1 και 1/2 πρέζα αμμωνία για γλυκά

Για τη γέμιση:
240 γρ τυρί ανθοτυρο με φέτα
240 γρ νερό
ζάχαρη 200 γρ
120 γρ σιμιγδάλι
25 γρ βούτυρο
σκόνη κανέλας
1-2 αυγά
1 κρόκος αυγού (για το βούρτσισμα)
ζάχαρη άχνη (για το τελείωμα)

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Βάζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την αμμωνία και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 μέρη, τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Μαγειρέψτε το σιμιγδάλι για 5 λεπτά , σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε καλά όλο το τυρι να γίνει πιο κρεμώδης.
Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ένα ολόκληρο αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Προσθέστε επίσης το κρυωμένο σιμιγδάλι και ανακατέψτε τα πάντα.

Βγάζετε τις μπάλες ζύμης από το ψυγείο και τις ανοίγετε για να δημιουργήσετε φύλλα παραλληλόγραμμο.
Βάζουμε λίγη γέμιση στη μία πλευρά του παραλληλογράμμου και κλείνουμε με την άλλη πλευρα απο πάνω του. Με ένα μπολακι κόβουμε το στρογγυλό σχήμα για τη ζύμη.

Τυροπιτάκια κουρού με σιμιδγάλι
Μαζευουμε τα υπολείματα ζυμης και τα ξαναζυμώνουμε για να δημιουργηθούν άλλα δύο ορθογώνια και να γίνουν δύο ακόμη τυροπιτάκια.

Τοποθετήστε όλες τις τυρόπιτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους και αλείψτε τις με τον ελαφρά χτυπημένο κρόκο αυγού.
Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τυροπιτάκια κουρού με σιμιδγάλι
Βγάζετε τις τυρόπιτες από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και μετά αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλες
Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο και θα γίνει πιο ψιχουλιάρικο.
Αγοράστε στεγνο ανθότυρο ή αφήστε τη να στραγγίσει σε τρυπητό για περίπου 1 ώρα για να φύγει η περίσσεια ορού γάλακτος.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την αμμωνία για κέικ με μπέικιν πάουντερ για κέικ.

Αποθήκευση
Οι τυροπιτες άψητες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 3 ή 4 ημέρες. Μπορείτε να τα καταψύξετε.

 

Προηγούμενο άρθροΑφήστε το λεμόνι να σας μαγέψει: Αφράτο κέικ στο πυρέξ με απλά υλικά!
Επόμενο άρθροΦτιάξε μια γαλόπιτα και γέμισε το σπίτι με άρωμα Ελλάδας!