Το Λικέρ Ρόδι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η πλούσια γεύση του ροδιού, μαζί με τα αρώματα της κανέλας και του γαρίφαλου, το κάνουν ένα μοναδικό ποτό. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για το λικέρ:

  • Ρόδι (σπόροι): 4 φλιτζάνια
  • Ζάχαρη: 4 φλιτζάνια
  • Τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο): 4 φλιτζάνια

Για το άρωμα:

  • Στικ κανέλας: 2
  • Γαρύφαλλο (καρφάκια): 6-8

Για την επικάλυψη:

  • Δεν υπάρχει

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή καθαρίζοντας τα ρόδια και αφαιρώντας τους σπόρους.

Βράσιμο:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τους σπόρους ροδιού, τη ζάχαρη, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρίφαλα.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 2 λεπτά μετά το σημείο βρασμού (5 λεπτά).

Ανακατέψτε για να λιώσει η ζάχαρη.

Σούρωμα και εμφιάλωση:

Αφού βράσει για 2 λεπτά μετά το σημείο βρασμού, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε την και αφήστε το μείγμα να ωριμάσει για 24 ώρες .

Μετά από 24 ώρες, σουρώστε το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ή ένα καθαρό τούλι ή φίλτρο του καφέ.

Εμφιαλώστε το Λικέρ Ρόδι σε όμορφα μπουκάλια και αποθηκεύστε το σε δροσερό μέρος.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ωρίμανσης

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 15 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 24 ώρες (για την ωρίμανση του λικέρ).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Ποσότητες: Μπορείτε να διπλασιάσετε ή να μειώσετε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το Λικέρ Ρόδι είναι ιδανικό για να συνοδεύσει ζεστό εσπρέσο ή γλυκό.

Γλυκύτητα: Αν θέλετε το λικέρ σας πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη πριν το βράσιμο. Δοκιμάστε να το σερβίρετε με σιροπιαστές συνταγές.

Αρώματα: Εκτός από την κανέλα και το γαρύφαλλο, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά όπως ξύλο από βανίλια ή φλούδα από πορτοκάλι. Η ωρίμανση είναι σημαντική. Όσο περισσότερο ωριμάσει το λικέρ, τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα και η γεύση του. Δείτε ιδέες για σοκολατένια γλυκά που ταιριάζουν με το λικέρ.


Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli