Λιόψωμο

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, αφράτο λιόψωμο. Ένα ψωμί εύκολο στη παρασκευή του, που απαιτεί βέβαια χρόνο για να φουσκώσει αλλά θα απογειώσει τη γεύση σας

Συστατικά :

400 γρ αλεύρι από σιμιγδάλι σκληρού σίτου
100 γρ αλεύρι 0
10 γρ μαγιά μπύρας
370 ml Νερό
12 γρ αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο
ελιές μαύρες ή καλαμών χωρίς το κουκούτσι κομμένες σε φετες

Μέθοδος:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Σε μίξερ βάσης ή σε μπολ ρίχνουμε το νερό στο αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη, μετά ρίχνουμε το αλάτι και τέλος το λάδι, συνεχίζουμε το ζύμωμα
για τουλάχιστον 10 λεπτά, ώστε να ενωθεί καλά (η ζύμη να είναι λίγη μαλακή).

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μιάμιση ώρα περίπου σκεπασμένη στο φούρνο με αναμμένο το φως.
Σε μια επιφάνεια αλειμμένη με λάδι ανοίγετε τη ζύμη με τα χέρια σας σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο, τοποθετείτε τις ελιές και τυλίγετε, κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (έκανα κομμάτια 100 γρ.), τις αλευρώνετε και τις αφήνετε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 35 λεπτά περίπου, πρέπει να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια…καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου
Επόμενο άρθροΕύκολα Ροξάκια