Mαγειρίτσα Ρουμελιώτικη

Υλικά

1 Συκωταριά Από αρνί
1 Αντεριά Από αρνί
2 Ξερά κρεμμύδια
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/4 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
10 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 Κούπες ζωμό από την συκωταριά που βράσαμε (Η νερό)
1 Μικρό φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο
2 Αυγά
Χυμό από δύο λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά την συκωταριά Μαζί και τα αντεράκια Που έχουμε κάνει πλεξούδα και την ζεματάμε με ζεστό νερό που βράζει. Για 10 λεπτά Την βάζουμε σε σουρωτήρι. Την ξεπλένουμε με κρύο νερό. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια με το μαρούλι κ Άνηθο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και Σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Να μην πάρουν χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την συκωταριά.

Τα Σοτάρουμε όλα μαζί για 10 λεπτά Προσθέτουμε Βραστό Νερό να σκεπαστούν Τα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά. προσθέτουμε το κομμένο μαρούλι Μαζί και το ρύζι αλάτι και πιπέρι προς το τέλος προσθέτουμε και το άνηθο. Θα χρειαστούμε άλλα 15 με 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα Μπολ θα ετοιμάσουμε και το αυγολέμονο χτυπάμε το ασπράδι μετά τους κρόκους προσθέτουμε το λεμόνι και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και μία έως δύο κουτάλες ζωμό από την σούπα μας ανακατεύουμε Την αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε!!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαστα Σοκολάτας Ταψιού
Επόμενο άρθροΒυζαντινό !!!