Μπισκότα λεμονιού με ζάχαρη αχνη

Συστατικά

300 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
ζάχαρη 225 γρ
½ λεμόνι, ξύσμα
2 μεγάλα βιολογικά ασπράδια αυγών ελευθέρας βοσκής
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη, για το ξεσκόνισμα

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για περίπου 15 λεπτά, βγάζοντάς τα από το φούρνο μόλις αρχίσουν να ροδίζουν.
Αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο και αφήνουμε τα αμύγδαλα στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη μισή ζάχαρη και όλο το ξύσμα λεμονιού σε έναν πολυκόφτη, μέχρι να ψηθούν πολύ.

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, μετά χτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα του αλεσμένου αμύγδαλου μαζί με τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου.
Βρέξτε τα χέρια σας, μετά πάρτε μισό κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα, τυλίξτε το σε μια μπάλα και ισιώστε μέχρι να πάχος περίπου 2 εκ.

Φτιάξτε περίπου 20 από αυτά, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και φροντίζοντας να υπάρχει τουλάχιστον 2,5 εκ. απόσταση μεταξύ των μπισκότων.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί, στη συνέχεια αφαιρούμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχια

ΠΗΓΗ: Carmela D’ambrosio

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βουτυρου με σοκολάτα…δεν μπορείς να παραμείνεις μόνο σε ενα
Επόμενο άρθροΜία κοτόπιτα τραγανή στο πι&φι