Για την τούρτα τριπλής σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 250 γρ. κουβερτουρα 55% κακαο, σπασμενη σε κομματια
    • 275 γρ. σοκολατα γαλακτος, σπασμενη σε κομματια
    • 300 γρ. σοκολατα λευκη, σπασμενη σε κομματια
    • 550 γρ. (200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. καθε δοση σε διαφορετικο μπολ) κρεμα γαλακτος

Εκτέλεση
1 Παιρνετε μια μεγαλη μακροστενη φορμα του κεικ η αντιστοιχη μικρη στρογγυλη φορμιτσα και τοποθετω εσωτερικα με ενα μεγαλο κομματι απο διαφανη μεμβρανη, το οποιο εφαρμοζετε καλα στις γωνιες και στα τοιχωματα της φορμας.
2 Φροντιζετε ωστε οι ακρες της μεμβρανης να εξεχουν καλα απο τα χειλη της φορμας.
3 Μοιραζετε τα 3 ειδη σοκολατας σε 3 διαφορετικα μεγαλα μπολ.
4 Ζεσταινετε τα πρωτα 200 γρ. κρεμα γαλακτος σε μια μετρια κατσαρολα, μεχρι να καψει, χωρις ομως να την αφησετε να παρει βραση.
5 Την αδειαζετε στο μπολ με τη σπασμενη κουβερτουρα και ανακατευετε καλα με μια ξυλινη κουταλα, μεχρι η σοκολατα να λιωσει και να φτιαξετε ενα παχυ, πυκνορρευστο μειγμα.
6 Το αδειαζετε στη μακροστενη φορμα, ισιωνετε την επιφανεια και βαζετε τη φορμα στην καταψυξη για 20 λεπτα, μεχρι να στερεοποιηθει καπως το μειγμα.
7 Ζεσταινετε τα αλλα 200 γρ. κρεμας γαλακτος και την αδειαζετε στο μπολ με τη σπασμενη σοκολατα γαλακτος.
8 Ανακατευετε καλα, μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
9 Βγαζετε τη φορμα απο την καταψυξη και αδειαζετε το λιωμενο μειγμα σοκολατας γαλακτος επανω στο σχεδον στερεοποιημενο μειγμα κουβερτουρας.
10 Ξαναβαζετε τη φορμα στην καταψυξη για αλλα 20 λεπτα.
11 Τελος ζεσταινετε τα 150 γρ. κρεμας γαλακτος που εχουν απομεινει και τη ριχνετε στο μπολ με τη σπασμενη λευκη σοκολατα, ανακατευοντας καλα, μεχρι η σοκολατα να λιωσει.
12 Βγαζετε τη φορμα απο την καταψυξη και αδειαζετε τη λιωμενη λευκη σοκολατα στην στερεοποιημενη σοκολατα γαλακτος.
13 Σκεπαζετε τη φορμα με τις ακρες της διαφανης μεμβρανης που εξεχει απο τα τοιχωματα και βαζετε το γλυκο στο ψυγειο για 5 ωρες, μεχρι να σφιξουν καλα ολα τα μειγματα σοκολατας και να γινουν διακριτα μεταξυ τους στρωματα.
14 Όταν προκειται να σερβιρετε, αναποδογυριζετε τη φορμα για να ξεφορμαριστει το γλυκο, αφαιρειτε με προσοχη τη μεμβρανη και διακοσμειτε την τουρτιτσα με σοκολατακια η ζαχαρωτα της αρεσκειας μου.
15 Κοβετε σε φετες και σερβιρετε.

*** καλη επιτυχια ***

Πηγη

 

Προηγούμενο άρθροΒυζαντινή αφράτη και πολύ εύκολη φανουρόπιτα
Επόμενο άρθροΓεμιστές Φωλιές με Νουτέλα.