Μακαρονάδα με θαλασσινά.

Γεύση:

  • Η φρεσκάδα των αχιβάδων κυριαρχεί, με μια γλυκιά και αλμυρή γεύση που ισορροπεί τέλεια.
  • Η έλλειψη σάλτσας ντομάτας επιτρέπει στα υπόλοιπα υλικά να λάμψουν, με το σκόρδο, και το μαϊντανό  να προσθέτουν μια λεπτή και αρωματική γεύση.
  • Η μακαρονάδα είναι σωστά βρασμένη, al dente, και κρατάει μια ωραία υφή.

Εμφάνιση:

  • Το πιάτο είναι οπτικά ελκυστικό, με τις λευκές αχιβάδες να ξεχωρίζουν πάνω στα ζυμαρικά.
  • Το χρώμα του πιάτου είναι ζεστό και λαχταριστό, με μια χρυσαφένια απόχρωση από το ελαιόλαδο.
  • Η παρουσίαση είναι προσεγμένη, με τα υλικά να είναι ομοιόμορφα μοιρασμένα στο πιάτο.

Συνολική εμπειρία:

  • Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και θέλουν να απολαύσουν μια γευστική και υγιεινή μακαρονάδα.
  • Η έλλειψη σάλτσας ντομάτας κάνει το πιάτο πιο ελαφρύ και δροσιστικό, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες.
  • Μια συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι ή πιπερόριζα για μια πιο πικάντικη γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα θαλασσινά, όπως γαρίδες ή μύδια.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με μια σαλάτα ρόκα ή με ψητά λαχανικά.

Συνοψίζοντας, η μακαρονάδα με θαλασσινά (αχιβάδες) χωρίς σάλτσα ντομάτας είναι ένα γευστικό, υγιεινό και οπτικά ελκυστικό πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια μεσαία (No 6)
1 κιλό αχιβάδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 έως 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο ψιλοκομμένο αναλόγως πόσο πικάντικό το θέλετε

Εκτέλεση

Πλένετε τις αχιβάδες πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε στο σουρωτήρι μέσα σε μια λεκάνη, ώστε να μείνει λίγο από το νερό που θα στραγγίσουν (θα χρειαστεί αργότερα).
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε βαθύ και φαρδύ τηγάνι με καπάκι και ροδίζετε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.

Όταν ροδίσει το σκόρδο, προσθέτετε τον μαϊντανό και σοτάρετε για 1 λεπτό.


Κατόπιν δυναμώνετε την φωτιά και ρίχνετε τις αχιβάδες με 5 κουταλιές της σούπας από το νερό που στράγγισαν προηγουμένως. Σκεπάζετε το τηγάνι και το κουνάτε πάνω στο μάτι για 3-4 λεπτά ώστε να ανοίξουν.

Μόλις ανοίξουν οι αχιβάδες, ρίχνετε στο τηγάνι τα μακαρόνια πιάνοντάς τα με τσιμπίδα ώστε να κρατάνε λίγο από το νερό τους.
Ανακατώνετε για 2 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαριδομακαρονάδα

Αχ, γαρίδες με λιγκουίνι! Ένα πιάτο που ξυπνάει όλες μου τις αισθήσεις! Ας ξεκινήσουμε από την όψη: τα ζουμερά ροζ θαλασσινά θεσπέσια παντρεμένα με τα χρυσαφένια ζυμαρικά, στολισμένα με μυρωδικά, σα να ‘ναι έτοιμα για ένα γαστρονομικό πάρτι.

Η μυρωδιά; Θεσπέσια! Σκόρδο, λεμόνι , μαιντανος, μπουκοβο όλα δένουν αρμονικά, δημιουργώντας ένα άρωμα που σε καλεί να γευτείς.

Και η γεύση; Αξεπέραστη! Η γλυκιά νοστιμιά των γαρίδων αγκαλιάζει τα λιγκουίνι, ενώ τοι λεμονι  προσθέτει μια πινελιά οξύτητας. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων που σε αφήνει άφωνο.

Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε την υφή: τα λιγκουίνι al dente, τόσο μα τόσο τέλεια μαγειρεμένα, δένουν αρμονικά με τις ζουμερές γαρίδες.

Συνοψίζοντας, οι γαρίδες με λιγκουίνι δεν είναι απλά ένα πιάτο, είναι μια εμπειρία. Μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις, αρώματα και υφές που θα σας μείνει αξέχαστη.

Μερικά ακόμα tips για να απογειώσετε το πιάτο σας:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκες γαρίδες για μέγιστη νοστιμιά.
  • Μην ψήσετε τις γαρίδες για πολύ ώρα, για να μην σκληρύνουν.
  • Προσθέστε τα αγαπημένα σας μυρωδικά
  • Σερβίρετε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

32 γαριδες φρέσκες, ολόκληρες Νο 3
500 γρ. μακαρόνια λιγκουινι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελιδες σκόρδο τριμμένες
χυμός από 1 λεμόνι
1 Κ.Υ. ξύσμα λεμονιού
2 Κ.Υ. μπούκοβο
1 50 ml ελαιόλαδο

Από την Καμέλια Marsalic Βουδούρη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Καθαριζουμε»με τις γαριδες από το κεφάλι, την ουρά, τα τσόφλια τους και το εντεράκι τους. Σημείωση: Τα εντεράκια τα πετάμε, αλλά όλατα υπόλοιπα τα βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ετσι θαέχουμε τον καλύτερο ζωμό για να βράσουμε μέσα τα λιγκουίνι μας.
• Μόλις βράσουν για περίπου 10 λεπτά, στραγγιζουμε και πετάμε
τα τσόφλια.
• Στο ζουμί μας ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε.
• Σε άλλη κατσαρόλα αντικολλητική ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και
σοτάρουμε μέσα τις γαριδες μαζί με το μπούκοβ0 και το σκόρδο.

Σημείωση: Δεν πρέπει να σοταριστούν πάνω από 8-9 λεπτά. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
• Σβήνουμε το μάτι της κουζιΦας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα λεμονιού και τον μαιντανό και ανακατεύουμε καλά.
• Με μια μεγάλη πιρούνα προσθέτουμε τα λιγκουίνι κατευθείαν από την κατσαρόλα με τον ζωμό που έχουν βράσει.

Σημείωση: Δεν τα στραγγιζουμε προηγουμένως, έτσι ώστε στη μεταφορά να προσθέτουμε μαζί και λιγο ζωμό.
• Ανακατεύουμε καλά σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση: Προσοχή στο αλάτι! Δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου!

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε γάλα και Nescafé! Ετοιμάστε αυτό το υπέροχο γλυκό. Χωρίς ζελατίνη. Χωρίς φούρνο
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με Μπισκότα, Γιαούρτι και Μαρμελάδα