Μακαρόνια φούρνου

Τι μου αρέσει:

  • Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, με την ξινόκρεμα ή το τυρί κρέμα να προσθέτουν μια πινελιά δροσιάς.
  • Το γιαούρτι δίνει μια ελαφριά οξύτητα που ισορροπεί τη γεύση.
  • Η τυρένια κρούστα είναι χρυσαφένια και τραγανή, προσθέτοντας υφή στο πιάτο.
  • Είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε ζαμπον, μπεικον ή άλλα υλικά που σας αρέσουν.
  • Είναι ένα οικογενειακό φαγητό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Προτάσεις:

  • Χρησιμοποιήστε τυρί που λιώνει καλά, όπως γκούντα, μοτσαρέλα ή χαλούμι.
  • Προσθέστε μυρωδικά, όπως ρίγανη, βασιλικό ή θυμάρι, για έξτρα γεύση.
  • Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα ή με ψητά λαχανικά.

Συνοψίζοντας:

Τα μακαρόνια φούρνου με ξινόκρεμα ή τυρί κρέμα και γιαούρτι είναι ένα νόστιμο, χορταστικό και οικογενειακό φαγητό. Είναι εύκολο να φτιαχτεί και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Συστατικά

4 αυγά
1 λίτρο γάλα
200 ml ξινόκρεμα ή τυρι κρέμα
200 ml γιαούρτι 
50 ml λαδι
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κοφτη κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
400-450 γρ ζυμαρικά κοινά η ολικής άλεσης, «πένες», βίδες, φαρφάλες, παστίτσιου, ό,τι έχετε τέλος πάντων…

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά (με πιρούνι ή με μίξερ – το κάνω με το μίξερ), μετά προσθέτουμε την ξινη κρέμα, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα και μετά χτυπάμε για μια ακόμη φορά για να ενωθούν όλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά (φρέσκα, δεν χρειάζεται να τα μαγειρέψετε από πριν) σε αυτό το μείγμα και ανακατέψτε τα πάντα με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψι (35×23) και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, μετά τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 160-180°C για 30-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν ψηθούν τα ζυμαρικά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί για άλλα 10 λεπτά, μετά τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε
για 20 περίπου λεπτά να κρυώσουν.
Αν το αφαιρέσετε (κόψετε) αμέσως, θα διαλυθεί.

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν

Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν

Ένα νόστιμο, εύκολο γιουβέτσι μακαρονιών με τραγανή κρούστα απίστευτα γευστικό! «Αμαρτωλά» Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο σε 3 βήματα. Φτιάξτε το πιο νόστιμο και λαχταριστό γεύμα χωρίς να κουραστείτε καθόλου

Υλικά

Ζυμαρικά 300 γρ,
100 γρ. μαγειρεμένο ζαμπόν
1 μεγάλη ντομάτα,
2-3 κλαδάκια βασιλικού,
100 γρ τυρί κίτρινο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Προετοιμασία:

Κόψτε τη ντομάτα σε κύβους, κόψτε το ζαμπόν σε λωρίδες, ψιλοκόψτε τα μυρωδικά.
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε με το βασιλικό, τη ντομάτα και το ζαμπόν. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπήστε απαλά με ένα σύρμα. Αλατίστε ελαφρά.
Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά. Απλώστε από πάνω μικρά κομμάτια βούτυρο.
Ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 200°C.
Σερβίρετε ζεστά με οποιαδήποτε σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠαστάκια – Παγωτίνια σοκολάτας με τρούφα: Η απόλαυση που θα σας ξετρελάνει!
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο: Φτιάξτο Μόνος σου και Εντυπωσίασε!