Μακαρονόπιτα με μπεσαμελ και 3 τυριά

Ας ξεκινήσουμε με μια ομολογία: Η μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ και 3 τυριά είναι μια αμαρτία. Είναι πλούσια, κρεμώδης, τυρένια και απλά ακαταμάχητη.

Η μπεσαμέλ: Η μπεσαμέλ είναι η βασίλισσα της μακαρονόπιτας. Πρέπει να είναι λεία, κρεμώδης και τέλεια αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο.

Τα τυριά: Τρία τυριά είναι απαραίτητα για μια αληθινή μακαρονόπιτα: γραβιέρα, γκουντα και φετα. Η γραβιέρα προσφέρει μια αλμυρή γεύση, η γκουντα μια πιπερατι και η φετα μια umami νοστιμιά.

Η υφή: Η μακαρονόπιτα οφείλει να έχει μια τέλεια ισορροπία υφών. Τα μακαρόνια πρέπει να είναι al dente, η μπεσαμέλ κρεμώδης και τα τυριά λιωμένα και ελαστικά.

Η γεύση: Η μακαρονόπιτα είναι μια πανδαισία γεύσεων. Το αλμυρό, το τυρένιο, το πιπεράτο και το umami συνδυάζονται σε μια ακαταμάχητη αρμονία.

Η παρουσίαση: Η μακαρονόπιτα οφείλει να είναι και ωραία στο μάτι. Χρυσή, τραγανή κρούστα, μελωμένα μακαρόνια και λιωμένα τυριά που ξεχειλίζουν.

Συμπέρασμα: Η μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ και 3 τυριά είναι ένα πιάτο που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Είναι μια γαστριμαργική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Μικρό μυστικό: Προσθέστε μια σπιθαμή μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ για μια ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Υλικά

Φόρμα του κέικ 28αρα

250 γραμμάρια μακαρόνια νούμερο 2
φύλλο για πίτες κρούστας!!

για την μπεσαμελ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
αλάτι
μοσχοκάρυδο
3 αυγά
150 γραμμάρια γκούντα
100 γραμμάρια κεφαλογραβιερα!
300 γρ φέτα

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια

Βουτυρώνω την φόρμα και στρώνουμε το φύλλο για πίτες ελαφρώς σουρωτο φίλα κρούστας!!

για την μπεσαμελ
Σε ένα σκεύος βάζω βούτυρο,και αλεύρι, ανακατεύω με το σύρμα και ρίχνω το ζεστό γάλα, όχι όλο μαζί σιγά σιγά,
λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο, και τ αυγά, τέλος γκούντα και κεφαλογραβιερα!
Μία στρώση μπεσαμελ στην φόρμα από πάνω μακαρόνια από πάνω τριμμένη με το χέρι φέτα
Και το επαναλαμβανω αυτό μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
Τέλος σκεπάζω με φύλλο και βουτυρώνω
Ψήνω αντίστασεις για 1 ώρα στους 170 Έγινε λαχταριστή..

Καλή μας όρεξη!!

H Συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ

Υλικα:

500 γρ. Μακαρόνια τρυπητά
500 γρ.τυρί φέτα ή όσο πιο πολύ θέλει ο καθένας
2 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αφού βράσουμε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το τυρί σπασμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, το βιταμ, αλάτι κ ανακατεύουμε καλά.

Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα κ 1 ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα, αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.ριχουμε αλάτι λίγο κ λίγο φέτα τυρί αν θέλουμε. Επειτα ρίχνουμε μια κούπα μπεσαμέλ στα μακαρόνια κ τα ανακατεύουμε..ρίχνουμε λάδι στο ταψί κ λίγο τριμμένη φρυγανιά. απλώνουμε τα μακαρόνια κ την μπεσαμελα από πάνω…Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ!!!

dav

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Aristea Stauroulia

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα
Επόμενο άρθροΤυλιχτά μυστικά γεμάτα σπανάκι: Σπανακο-μπαστουνάκια!