Μαριναρισμένο Xοιρινό Ψητό

Υλικά:

περίπου 1 κιλό και μισό – 2 κιλά μακρόστενο κομμάτι χοιρινού λαιμού (ή ώμου) χωρίς κόκαλο, ‘άπαιτείται ολόκληρο κομμάτι,
2 κ.σ. χυμό λεμονιού,
4 κ.σ. λευκό κρασί,
3 κ.σ. μουστάρδα,
1 κουτ (γεμάτο) αλεσμένο μαύρο πιπερι,
1 κουτ. μέλι (ζάχαρη),
2 κ.σ. λάδι,
αλάτι κατά βούληση (σύμφωνα με τη συνταγή ειναι 1 κουταλιά και μισή κουταλιά αλάτι, αλλά εγώ βάζω λιγοτερο),
10 φέτες καπνιστό φιλέτο (ζαμπόν ή μπέικον),
10 φέτες κίτρινο τυρί (σκέτο ή καπνιστό), σε πιο χοντρές φέτες
200 γρ. κρεμμυδια σε φετες,
2 κοκκινες πιπεριές σε φέτες
6 κ.σ. λάδι, δεντρολίβανο ξερό για πασπάλισμα, αλουμινόχαρτο.

Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι, το αλάτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το κρασί και 2 Κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κομμάτι του κρέατος σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ.) χωρίς να το κόψουμε τελείως. Τοποθετούμε ένα πιο χοντρό αλουμινόχαρτο (ή 2 πιο λεπτά) σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές (συμπεριλαμβανομένων και ενδιάμεσα στα κομματια). Τυλίγουμε σφιχτά στο αλουμινόχαρτο
και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ημέρα (Τουλάχιστον 6 ώρες).
Ξετυλίξτε το μαριναρισμένο κρέας από το αλουμινόχαρτο. Σε κάθε “τσεπη” βάζετε μια φέτα καπνισΤό φιλέτο (ή μπέικον) μια φέτα Κίτρινο τυρί και μια φέτα κρεμμύδι. Αν έχετε Χώρο στις τσέπες σας, βάλτε μερικες κόκκινες πιπεριές. Δένω με δύο κορδόνια, για σφιχτή διαμόρφωση.

Πασπαλίζουμε το κρέας με άλλες 2 κ.σ. λάδι, δεντρολίβανο (2-3 πρέζες) και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο πρέπει να είναι καλά κλεισμένο γιατι απελευθερώνονται χυμοί και τη μαρινάδα και πρέπει να παραμείνουν στη συσκευασία κατά το ψήσιμο. Μόλις είναι έτοιμη η συσκευασία τη βάζουμε σε ένα ταψί. Βάλτε επίσης περίπου 300 γραμμάρια νερό, τις υπόλοιπες 2 Κ.σ. λάδι και αλάτι. Τυλίξτε ολόκληρο το ταψί με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Και ψήνουμε για περίπου 2 1/2 ώρες.
Ψήνετε τα τελευταία 20 λεπτά με ανοιχτό αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το κρέας.

Συμβουλή: Μπορείτε την σάλτσα που υπάρχει απο τα υγρά στο ταψί σ ένα τηγάνι να την δέσετε με λιγο αλεύρι και να την ρίξετε πάνω από το κρέας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια φωλιασμένα σε σφολιάτα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με ξινολάχανο…τραγανοί απ έξω μαλακοί μέσα