Πιλάφι με αρνί

Το φαγητό αυτό φτιάχνεται με αρνισιο κρεας και μακρόκοκο ρύζι που τηγανίστηκε σε λιωμένο λιπος.
Το αρνί, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι βασικά στην συνταγη αυτη, είναι αυτά που κάνουν το πιάτο να ξεχωρίζει και να του δίνουν τη δημοφιλή του εμφάνιση.
Αυτή η συνταγή είναι αγαπητή σε μενα. Έχει περάσει από πολλές γενιές της οικογένειάς μου και μου το δίδαξε η γιαγιά μου. Ελπίζω να απολαύσετε και πείτε μου τη γνώμη σας♥️

Παρακάτω είναι μια πλήρης συνταγή ♥

Υλικά

Μερικά κομμάτια λιπος αρνιού (εάν βρειτε απο το χασαπη σας)
1/4 φλιτζάνι σπορέλαιο
1.3 kgr αρνί σε κομμάτια χωρίς κόκαλο
3 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
4 καρότα κομμένα σε λωρίδες
1 ολόκληρο μπουμπούκι σκόρδου
1/4 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
2 φλιτζάνια μακρόσκοκο ρύζι βρασμένο
1 φύλλο δάφνης
3 έως 3,5 φλιτζάνια ζωμός βοείου ή αρνιού
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σέλινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρα βότανα της επιλογης σας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλύνετε το ρύζι για να αφαιρέσετε τυχόν άμυλο. Πλύνετε τουλάχιστον 4 έως 6 φορές για να βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι καθαρό.
Στη συνέχεια, καλύψτε το ρύζι με αρκετό νερό για να το σκεπάσει, αφήστε το ρύζι να καθίσει στο νερό για μια ώρα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη για μαγείρεμα.
Βήμα 2
Ρίξτε χοντρό αλάτι πάνω από το αρνί, ανακατέψτε καλά, αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε όλο το αλάτι. Βάλτε το κρέας σε απορροφητικό
χαρτί για να απορροφήσει το νερό.
Βήμα 3
Κόψτε τα καρότα και τα κρεμμύδια σας σε φέτες και κρατήστε σε ξεχωριστά μπολ.

Βήμα 4
Σοτάρουμε τα κομματια λίπος αρνιου στο φυτικό λάδι μέχρι να λιωσει πολύ καλά το λίπος. Αφαιρέστε τα κομμάτια λίπους και πετάξτε.
Βήμα 5
Σοτάρετε το αρνί σε αυτό το λάδι μόνο μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.
Μην πετάτε το λάδι.
Βήμα 6
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, βεβαιωθείτε ότι το κρεμμύδι έχει ροδίσει αλλά δεν έχει καεί, προσθέστε το κρέας, τα καρότα, όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.

Βήμα 7
Προσθέστε ρύζι πάνω από το κρέας. Τοποθετήστε προσεκτικά ολόκληρο το μπουμπούκι του σκόρδου στο ρύζι. Ρίχνουμε προσεκτικά τον ζωμό, να μην αναταραξει πολυ το ρυζι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι.
Βήμα 8
Βάλτε το ρύζι στο πιάτο σερβιρίσματος φτιάξτε ένα όμορφο επίπεδο πάρτε αρκετό ρύζι για να γεμίσει το πιάτο και στη συνέχεια ρίξτε το αρνί με όλη τη νοστιμιά που
το περιβάλλει στην κορυφή του ρυζιού, φροντίστε να καλύψετε το ρύζι με το αρνί και καρότα.
Βήμα 9
Σερβίρετε τρώγοντας και απολαύστε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ κακάο με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΛουκανικόπιτες