Γρήγορο κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Συστατικά:

Για τη βάση:
220 g απλά μπισκότα
220 g μαύρη σοκολάτα (πικρή)
160 ml κρέμα γάλακτος
50 g βούτυρο

Για την γκαναζ:
110 g μαύρη σοκολάτα (πικρή)
80 ml κρέμα γάλακτος
25 g λιωμένο βούτυρο

Για διακόσμηση:
30 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Στρώνουμε ενα τσέρκι 20 εκ περίπου με μία μεμβράνη περιτυλίγματος και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία πλαστική τσάντα βάζουμε τα μπισκότα και τα τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια με ένα πλάστη.

Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα κατσαρολάκι που το έχουμε βάλει στην μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ζεσταθεί κα να λιώσει το βούτυρο.


Αδειάζουμε το μείγμα με το βούτυρο μέσα στο μπολ που έχετε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει και να ενσωματωθεί η σοκολάτα.


Αδειάζουμε την σοκολάτα μεσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά να επικαλυφθούν πλήρως τα μπισκότα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι και με ένα κουτάλι ισιώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την γκανάζ
Σε ένα μπολ με την σοκολάτα αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και αφαιρούμε το τσερκι. Μετά με ένα κουτάλι βάζουμε την γκαναζ πάνω από κέικ και την απλώνουμε.


Σε σακουλάκι με κομμένη λίγο την άκρη βάζουμε λίγη από την σοκολάτα γκαναζ και διακοσμούμε το κεικ από πάνω. Το βάζουμε λίγο στο ψυγείο και μετά το κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα – σουφλέ με φέτα και ανθότυρο
Επόμενο άρθροΓίνετε σεφ με μόνο 3 υλικά