Δεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμη μελιτζάνα! Ιταλική συνταγή μελιτζάνας με σκόρδο.
Θα σας δείξω πώς να ετοιμάσετε μελιτζάνες με απλό τρόπο αλλά με εκπληκτική γεύση!
Γρήγορη και εύκολη συνταγή μελιτζάνας με σκόρδο και μαϊντανό.

Υλικά

1 μελιτζάνα
– 3 σκελίδες σκόρδο
– Μαϊντανός
– 1 κσ μειγμα αποξηραμένων αρωματικών μπαχαρικών με λιγο μπουκοβο
– 40 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τη μελιτζάνα σε πάχος περίπου ένα με δύο εκατοστά
Αφήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολάκι με νερό κι αλάτι για 10 λεπτά
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 40ml ελαιόλαδο ψιλοκόβουμε το μαϊντανό ρίχνουμε μέσα στο ελαιόλαδο
Επισης ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο, 1 κουταλιά της σούπας αρωματικά βότανα με λίγο μπούκοβο πιπέρι ανακατέβουμε σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά να απορροφηθούν τα αρώματα
Απλώνουμε τις μελιτζάνες μας σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουνε και μένα άλλο χαρτί της ταμπονάρουμε
Αλείφουμε το τηγανι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες
Αλατίζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές και οταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε ένα πιάτο
Στη συνέχεια της αλείφουμε με το μείγμα λαδιού της καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για μισή ώρα να απορροφήσουν τα αρώματα κι είναι έτοιμες να τη σερβίρουμε

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδω

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψητές μελιτζάνες σκορδάτες

Ψητές Μελτζάνες Σκορδάτες

Παρακάτω θα διαβάσεις μιας εύκολη συνταγή με Ψητές μελιτζάνες σκορδάτες με ελαιόλαδο και μαιντανό. Προετοιμασία 15 λεπτά, ψήσιμο 25-30 λεπτά (ανάλογα με την επιφάνεια της γκριλιέρας ή της ψησταριάς σου), μερίδες 4-5

Υλικά

4 μελιτζάνες (φλάσκες)
ελαιόλαδο
ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φετες ς πάχους 1 εκατοστού.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Το αλάτι το βάζουμε για να ξεπικρίσουν.
Αφού περάσει το μισάωρο τις ξεπλένουμε ελαφρώς να φύγει το περιττό αλάτι.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε γκριλ και αέρα περίπου 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά. Μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ψηθούν και από τις δυο πλευρές, τις μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος.

Βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ξίδι, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνεχίζουμε σε στρώσεις ως να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΓνήσιο Παραδοσιακό Κιουνεφέ: Φτιαγμένο με ελληνική μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο: Ονειρικό πιάτο για κάθε περίσταση