Μεθυσμένα με λουκούμι και ινδοκάρυδο

Μεθυσμένα με λουκούμι και ινδοκάρυδο: Ένα γλυκό νηστίσιμο και πολύ νόστιμο…Θες αυτή την γλυκάδα του λουκουμιού που σου φέρνει αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.

Υλικά

Για τα μεθυσμένα,
2 ποτήρια σπορέλαιο,
1 ποτήρι ρετσίνα,
1 πακέτο ινδοκαριδο,
2 βανίλιες,
1 μπεικιν, και αλεύρι να γίνει η ζύμη μαλακια.

Για το σιρόπι
6 ποτήρια ζάχαρη,
7 ποτήρια νερό,
1/2 λεμόνι,
1 πορτοκαλι,
1 ξυλάκι κανέλα.

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρασί με το λαδι και ανακατεύω μετά προσθέτουμε το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες σιγά σιγά ζυμονωντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφηνουμε μια ώρα να φουσκώσει και μετά παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε λίγο στό χέρι μου βάζουμε ένα λουκουμάκι μικρό και το κάνω μπαλάκι.
Τα τοποθετουμε σε λαδοκολα και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζω κρύα γλυκά καυτό σιρόπι.Μετα τα περνάμε από το ινδοκαρυδο

Υ.Γ Μεθυσμένα με λουκούμι και ινδοκάρυδο.
Εγώ πήρα μπουκιτσες, μικρά λουκουμακια που έχουν διαφορές γεύσεις, καθε γεύση διαφορετικό χρώμα, έτσι το καθε ένα έχει τη δικιά του γεύση!!!

Δημητρα ΔαβεληΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ με Γιαούρτι και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΚρεμίτα με σφολιάτα