Μύδια λευκό σαγανάκι

Αυτό το σαγανάκι μύδια είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γεύσεων! Η δροσερή οξύτητα του λεμονιού και η πικάντικη μουστάρδα δένουν αρμονικά με τα ζουμερά μύδια, ενώ τα μυρωδικά προσθέτουν μια αρωματική πινελιά που απογειώνει το πιάτο.

Τι με εντυπωσίασε:

  • Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: Η συνταγή πετυχαίνει μια υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στο αλμυρό, το ξινό, το πικάντικο και το γλυκό.
  • Η φρεσκάδα των υλικών: Τα μύδια ήταν ζουμερά και νόστιμα, ενώ τα μυρωδικά έδωσαν μια αίσθηση φρεσκάδας.
  • Η ευκολία στην παρασκευή: Το σαγανάκι ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας το ιδανικό για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε το σαγανάκι με φρέσκο ψωμί για να βουτήξετε στην πλούσια σάλτσα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν.

Συνολικά:

Αυτό το σαγανάκι μύδια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και τις γευστικές εκπλήξεις. Η απίστευτη γεύση, η φρεσκάδα των υλικών και η ευκολία στην παρασκευή το καθιστούν ένα πιάτο που θα λατρέψετε!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά:

1 κιλό μύδια καθαρισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (ή και κανονικη)
2 κ.σ. μουστάρδα
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη
100 γρ. φέτα τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σαγανάκι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτω τα μύδια με κέλυφος και λίγα ακόμη τελείως καθαρισμένα για 1-2 λεπτά
Προσθέτουμε την μουσταρδα ανακατεύω προσεκτικά,το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφού σβήσω το μάτι ρίχνω λίγη φέτα τριμμένη και ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!😋
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο σαγανάκι, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα 
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
Το λευκό κρασί μπορεί να αντικαταστήσει το χυμό λεμονιού.
Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΑρωματικό κοτόπουλο με πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια Πατσαβουρότυροπιτα με τραγανή κρούστα