Μηλόπιτα με κρέμα σουφλέ

Αυτή η μηλόπιτα σουφλέ δεν είναι απλά μια τυπική συνταγή. Είναι μια εμπειρία γεμάτη αέρινες υφές, πλούσιες γεύσεις και ακαταμάχητα αρώματα. Η κρέμα σουφλέ αγκαλιάζει τα ζουμερά μήλα, δημιουργώντας ένα θεϊκό πάντρεμα που λιώνει στο στόμα.

Τι κάνει αυτή τη μηλόπιτα ξεχωριστή:

  • Η κρέμα σουφλέ: Αέρινη, αφράτη και γεμάτη βανίλια, η κρέμα σουφλέ δίνει στην πίτα μια ξεχωριστή νοστιμιά.
  • Τα ζουμερά μήλα: Η επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας μήλων, όπως Granny Smith ή Golden Delicious, κάνει τη διαφορά. Τα μήλα ψημένα μέχρι να μαλακώσουν, απογειώνουν τη γεύση της πίτας.
  • Η ισορροπία γεύσεων: Η γλυκιά κρέμα σουφλέ, η ξινή γεύση των μήλων και η τραγανή βάση συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα γλυκό που δεν είναι ούτε πολύ γλυκό, ούτε πολύ ξινό.

Σερβίρετε την μηλόπιτα χλιαρή ή κρύα, με μια σέσουλα παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για γλυκό!

Υλικά

Ζύμη
250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 κουταλιά πέικιν
90 γρ. βούτυρο
αλάτι
3 κρόκοι
40 γρ. ζάχαρη

Μήλα
4 μήλα
40 γρ. ζάχαρη
1/2 στημένο λεμόνι

Κρέμα σουφλέ
3 απράδια
50 γραμμάρια ζάχαρη
λίγο λεμόνι
2 βανίλιες 

Εκτέλεση

για την ζύμη
Η ζύμη γίνεται τρίβοντας στο αλεύρι το βούτυρο κομματιαστό και κρύο και προσθέτοντας τη ζάχαρη ανακατεμένη καλά με τους κρόκους. Γίνεται σαν ψίχουλα. Στρώνω καλά τη μισή και λίγο παραπάνω στον πάτο φόρμας 22-25 με έλασμα και την υπόλοιπη την κρατώ για επάνω από το γλυκό. Διατηρώ για λίγο στο ψυγείο. Μέχρι να ετοιμάσω τα μήλα

για τα μήλα
Καθαρίζω και κόβω μικρά κομμάτια τα μήλα και μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι τα μαγειρεύω για 15 λέπτά σε τηγάνι μέχρι να αποροφηθούν τα ζουμιά τους.

για την κρέμα σουφλέ
Κάνω μία σφιχτή μαρέγκα
Στη συνέχεια ανακατεύω μέσα στη μαρέγκα 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και 40 γραμμάρια κόρν φλάουερ.
Πάμε τώρα να ενώσουμε:

Mέσα στο ταψάκι πάνω από τη ζύμη στρώνω καλά τα μήλα, από πάνω
απλώνω την κρέμα σουφλέ και προσεκτικά την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη που είχα κρατήσει.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά στους 170ο
Το αποτέλεσμα : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και πολύ διαφορετικό!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!!❤️

H συνταγή είναι της κας Sofia Fitouli

Προηγούμενο άρθροΓευστικά λαζάνια με κολοκυθάκια και πλούσια μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΤούρτα Ναπολέον: Χρυσαφένια φύλλα με βελούδινη κρέμα