Κέικ με μαρμελάδα

Αυτό το Κέικ με Μαρμελάδα δεν είναι απλά ένα κέικ, είναι μια γευστική εμπειρία που ξυπνάει τις αισθήσεις. Η ζύμη, αφράτη και βουτυρένια, αγκαλιάζει την γλυκιά και ξινή μαρμελάδα μύρτιλλου, δημιουργώντας ένα πανέμορφο μωβ μαρμάρωμα.

Κάθε μπουκιά Κέικ με Μαρμελάδα είναι μια γλυκιά επιστροφή στο παρελθόν, γεμάτη αγάπη, ζεστασιά και νοσταλγία. Μια γεύση που μένει χαραγμένη στη μνήμη, θυμίζοντάς μας τις απλές χαρές της ζωής και την αξία των οικογενειακών στιγμών.

Σας προτείνω να το δοκιμάσετε!

Υλικά

Αυγά 4
Ζάχαρη 1 φλ
τυρί κότατζ 1/2 φλ
Μαρμελάδα βατόμουρο 1/2 φλ
Γιαούρτι 1/2 φλ
Μπέικιν πάουντερ 10 χρόνια
Μαγeιτικη σόδα 1/2 κουτ
Λιωμένο βούτυρο 1/2 φλιτζάνι + 1 κ.σ. για το τηγάνι
Αλεύρι 2 φλιτζάνια περ

Εκτέλεση

Πρώτα χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσα το μπέικιν πάουντερ.
Μετά το βούτυρο, μετά το γιαούρτι με τη σόδα διαλυμένη σε αυτό. Αυτό το μείγμα πρέπει να χτυπηθεί καλά. Ακολουθεί το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτή ζύμη.

Έριξα τα 2/3 του μείγματος σε ταψί κατάλληλου μεγέθους αλειμμένο με μαλακό βούτυρο και έψησα στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει.
Στο υπόλοιπο μείγμα πρόσθεσα τη μαρμελάδα μύρτιλλο και το κοτατζ και ανακάτεψα καλά.
Έριξα αυτό το μείγμα πάνω από το ψημένο παντεσπάνι. Τακτοποίησα τα βατόμουρα.
Έψησα μόνο στο πάνω ρεοτάν μέχρι να γίνει. Τσεκάρω με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Πασπαλίζω το έτοιμο κέικ με ζάχαρη άχνη. Απίστευτα απαλό και νόστιμο!

Τέλειο για καφέ!

Η Συνταγή είναι απο το Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Γιαουρτόπιτα: Η Γλυκιά Κληρονομιά της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΠατάτες γιαχνί με κρεμμύδι και καρότο