Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι στην κατσαρόλα…που θα φτιάξετε ξανά και ξανά…..μπουκιά και συχώριο. Eίναι από τα φαγητά, που αρέσουν στους περισσότερους και πιο πολύ στα παιδιά.

Υλικά:

1 & 1/2 κιλό μοσχαράκι απο κυλότο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 καρότα σε χονδρές ροδέλες
2 καρότα τριμμένα
2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 🤤😋❗

Εκτέλεση

Σοτάρουμε και θωρακίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο πολύ καλά… σβήνουμε με το ξύδι… όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε και το σκορδο…στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, το τζιντζερ και περιμένουμε να εξατμιστεί… κατόπιν ρίχνουμε νερό ίσα με το κρέας και τα καρότα σε χοντρές φέτες… κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητος, και βράζουμε για 20 λεπτά…
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μισό ελαιόλαδο,το χυμό,το ξύσμα και τη μουστάρδα καλά χτυπημένα ρίχνουμε στο τέλος και αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε.


Βράζουμε κίτρινο ρύζι σε αλατισμένο νερό, όταν ψηθεί το σουρώνουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο γάλακτος… ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με το νοστιμότατο μοσχαράκι μας .

 

ΠΗΓΗSofia Fetra Andreas Zapaltas