Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο.

Ο μπακαλιάρος είναι μαλακός και ζουμερός, ενώ οι πατάτες αφράτες και χρυσαφένιες. Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια και γευστική, με μια ωραία ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης. Το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουν μια πινελιά πικάντικης γεύσης, ενώ η δαφνη και το κρασι δίνουν μια δροσερή νότα.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν ιδιαίτερα:

  • Η τέλεια υφή του μπακαλιάρου: Ήταν μαλακός και ζουμερός, χωρίς να είναι ρουφηγμένος.
  • Η γευστική σάλτσα ντομάτας: Ήταν πλούσια και γευστική, με μια ωραία ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης.

  • Η αρμονία των υλικών: Όλα τα υλικά ταιριαζαν τέλεια μεταξύ τους, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική εμπειρία.
  • Η ευκολία της συνταγής: Ήταν εύκολη στην παρασκευή και δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο.

Συνολικά, αυτό το πιάτο ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Ήταν νόστιμο, χορταστικό και εύκολο στην παρασκευή. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω στο μέλλον!

Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους όσους αναζητούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο με μπακαλιάρο.

Υλικά

Έχουμε κόψει τον μπακαλιάρο τον έχουμε βάλει στο νερό για 24 h αλλάζουμε 5 -6 φορές το νερό Ίσως και περισσότερο
1 Κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
4 Σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2 Φύλλα δάφνης
300 γρ. Κρασί ρετσίνα
3 Κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
600 γρ. Σάλτσα ντομάτας
250 ml Λάδι
5 Πατάτες κομμένες Κυδωνάτες Αλάτι και πιπέρι
200 ml. Ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε το κομμένο κρεμμύδι το σκόρδο το σέλινο τις πατάτες τη Σάλτσα Ντομάτας το κρασί ρετσίνα το ζωμό λαχανικών αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και μπαίνουν στο φούρνο ωσότου μαλακώσουν οι πατάτες.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στο 180 βαθμούς και ψήνουμε το φαγητό μας για 35-40 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο προσθέτουμε το Μπακαλιάρο μας τον βυθίζομαι μέσα στις πατάτες

προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και κομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο. Εύχομαι σε όλους να είστε καλά

Η Συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά!!

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά!!

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα ψάρια και η οικογένειά μου δεν αποτελεί εξαίρεση.
Προτείνω να δοκιμάσουμε μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές μαγειρέματος μπακαλιαρου στην οικογένειά μας.

Για να ετοιμάσετε μυρωδάτο ψάρι θα χρειαστείτε:

φιλέτο μπακαλιαρου – 700 g;
κέτσαπ – 5 κουταλιές της σούπας
σάλτσα σόγιας – 5 κουταλιές της σούπας
σκόρδο – 2-3 σκελίδες (ή σκόνη σκόρδου).
αλεύρι για πανάρισμα
λάδι για τηγάνισμα
λίγο αλάτι.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε κέτσαπ και σάλτσα σόγιας.
Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε μερίδες.
Βουτήξτε κάθε κομμάτι ψαριού σε σάλτσα σόγιας-ντομάτας και βάλτε το σε ξεχωριστό μπολ.
Πασπαλίζουμε με σκόρδο ή σκόνη σκόρδου. Και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μερικές ώρες.
Αφού μαρινάρουμε, τυλίγουμε το ψάρι σε αλεύρι ανακατεμένο με μικρή ποσότητα αλατιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Από τη σάλτσα, στο τηγάνισμα, η μυρωδιά είναι φοβερή! Σερβίρουμε μυρωδάτο ψάρι… πχ με σκορδαλια.

Καλή όρεξη! 🐟

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή πρασοτηγανιά με ντομάτα
Επόμενο άρθροΠλούσια ομελέτα με πατάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά❤️