Αυτό το κέικ μπανάνας με γιαούρτι είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά! Έχει απίστευτα υγρή και αφράτη υφή, με πλούσια γεύση μπανάνας και μια διακριτική νότα λεμονιού, χάρη στο γιαούρτι που προσθέτει επιπλέον υγρασία και νοστιμιά.
Υλικά
3 Μπανάνες
2 Αυγά
150γρ Ζάχαρη
180 ml Λάδι σπορέλαιο
80ml Γάλα
45 γρ Γιαούρτι 3. Κουταλάκια του γλυκού
1 Κουταλάκι βανίλια σε υγρό
1/2 Κουταλάκι Αλάτι
1/1/2 κούπας Αλεύρι Για όλες τις χρήσεις 190.γρ
1 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι μπέικιν σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε τις τρεις μπανάνες
Σε ένα άλλο Μπολ βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη το λάδι και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το γάλα την γιαούρτι Βανίλια το μπέικιν πάουντερ και μπέικιν σόδα . Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε της λυόμενες μπανάνες ανακατεύουμε Για λίγο έχουμε βουτυρώσει την φόρμα μας έχουμε βάλει και ένα λαδόχαρτο και προσθέτουμε το μείγμα . Έχουμε Προθερμάνη Το φούρνο και ψήνουμε το κέικ για 40 με 45 λεπτά Στο (170) αναλόγως το φούρνο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 10΄, μέχρι να πάρουν χρυσαφενιο χρώμα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαιντανό και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 5΄-6΄, μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κέικ Μπανάνας με Γιαούρτι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κέικ μπανάνας με γιαούρτι σας ακόμα πιο τέλειο. Χρησιμοποιήστε πολύ ώριμες μπανάνες (αυτές που έχουν μαύρες κηλίδες στη φλούδα τους) γιατί είναι πιο γλυκές και αρωματικές. Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας για έξτρα γεύση και υφή. Αν θέλετε να κάνετε ατομικά κεκάκια, μπορείτε να ψήσετε το μείγμα σε φόρμες για muffins, μειώνοντας τον χρόνο ψησίματος.
H συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros








