Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί στον φούρνο

Τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί στον φούρνο είναι μια νόστιμη και πλούσια συνταγή. Η συνδυασμένη γεύση του κιμά, των μυρωδικών και του τυριού δημιουργεί ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Το ψήσιμο στον φούρνος προσθέτει μια υπέροχη υφή και γεύση στα μπιφτέκια. Απολαύστε τα σε συνδυασμό με φρέσκο πράσινη σαλάτα και πατάτες.

Υλικά

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 πατάτες
1 μεγάλο πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 γρ.φρυγανιά
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
30 ml ελαιόλαδο
120 γρ.τριμμένο τυρί
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γρ.βούτυρο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες.Τις βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ και τις πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε το λάδι και τις ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι,το αυγό,τη φρυγανιά,αλάτι, πιπέρι,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι.
Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.

Αδειάζουμε τις πατάτες σ ένα ορθογώνιο πυρέξ.Τις στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο.Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια.
Στη συνέχεια βάζουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και πιέζουμε τα μπαλάκια να πλατύνουν.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά στην επιφάνεια του κιμά.
Κλείνουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκι.Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το τυρί.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες.

Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σ ένα μπολάκι ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι ανακατεύουμε και αλείφουμε όλα τα μπιφτέκια.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.Το σφραγίζουμε γύρω γύρω και ανοίγουμε κάποιες τρύπες με το μαχαίρι στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Έπειτα αφαιρούμε το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια Ρολάκια

μπιφτέκια ρολάκια

Απλά κεφτεδάκια γεμιστά το καθένα με ένα ολόκληρο αυγό. Είναι πολύ νόστιμα.
Αρέσουν σε όλους, αρκεί να τους αρέσουν και τ΄αυγά βέβαια!

Υλικά

2/3 της κούπας λάδι
5 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
λίγη ρίγανη και θυμάρι

Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. λάδι, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρυγανιές, τις οποίες θα μουλιάσουμε στο νερό, και έπειτα θα τις στύψουμε με τα χέρια
αλάτι πιπέρι θυμάρι ρίγανη κατά βούληση
1 αυγό

Για την γέμιση
και 6-7 αυγά τα οποία έχουμε βράσει και καθαρίσει

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Ρίχνουμε αλάτι-θυμάρι-ρίγανη,λάδι ανακατεύουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κιμά. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τον κιμά που φτιάξαμε, και 1 βρασμένο καθαρισμένο αυγό.
Ανοίγουμε με τα χέρια τον κιμά, βάζουμε στο κέντρο το αυγό ,και το τυλίγουμε μ΄αυτόν.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε.
Τακτοποιούμε τα μπιφτεκορολάκια στο ταψί μαζί με τις πατάτες πάνω σε λαδόκολα , περιχύνουμε με το λάδι.


Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμους για 40 λεπτά .
Βγάζουμε το ταψί γυρίζουμε τα μπιφτεκορολάκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο και
όταν ροδίσουν τρίψτε το τυρί και ψήστε ελαφρά. Στη συνέχεια, μαϊντανό στην κορυφή και τελείωσε …

Προηγούμενο άρθροΚεκάρα μήλου και κανέλας
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα χειροποίητο φύλλο