Μπιφτέκια Κοτόπουλο στη σχάρα

Τα μπιφτέκια κοτόπουλο στη σχάρα είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά για να δώσετε περισσότερη γεύση στα μπιφτέκια σας, όπως πάπρικα, κύμινο, θυμάρι ή μαϊντανό. Επίσης, μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια με διάφορες σάλτσες, όπως τζατζίκι, γιαουρτλού, σως μουστάρδας ή σως BBQ. Είναι ιδανικά για μια άνετη βραδιά στη βεράντα με φίλους και οικογένεια.

Πλεονεκτήματα:

  • Χαμηλά σε λιπαρά: Το κοτόπουλο είναι μια άπαχη επιλογή κρέατος, καθιστώντας τα μπιφτέκια ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
  • Πλούσια σε πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη του κοτόπουλου συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των μυών.
  • Εύκολα στη διαχείριση: Μπορούν να ψηθούν στη σχάρα, στο φούρνο ή ακόμα και στο τηγάνι.
  • Ποικιλία γεύσεων: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά για να δημιουργήσετε μοναδικές γεύσεις.
  • Ιδανικά για όλη την οικογένεια: Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

Συμβουλές για τέλεια μπιφτέκια:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο κιμά κοτόπουλου.
  • Μην ζυμώσετε υπερβολικά το μείγμα, για να μην σκληρύνουν τα μπιφτέκια.
  • Πλάθετε τα μπιφτέκια ομοιόμορφα, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Αλείψτε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι πριν τα ψήσετε.
  • Μην τα ψήσετε υπερβολικά, για να μην στεγνώσουν.

Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
ρίγανη
μαιντανό
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο σόδα(αναψυκτικό)
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα αυγά,την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και μαιντανό
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 150-160 γρ.
Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε Πάστα Ταψιού: Δροσερό, εύκολο και λαχταριστό γλυκό!
Επόμενο άρθροΦουρνιστές κρέπες ζαμπόν-τυρί: Ονειρικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους