Μπισκότα Αφρός είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Τα μπισκότα αυτά είναι μοναδικά: Χωρίς βούτυρο ή λάδι, χωρίς γάλα και χωρίς ζύμωμα! Αρκεί μόνο ένα χτύπημα των υλικών. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση:

  • Αυγά: 4
  • Ζάχαρη: 140 γρ.
  • Αλάτι: μια πρέζα

Για το γλυκό:

  • Αλεύρι: 200 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (ή Βανίλια): ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη:

  • Σοκολάτα (προαιρετικά, για επικάλυψη)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή χτυπώντας τα αυγά.

Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και την ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν ένας λευκός αφρός.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, και το ξύσμα πορτοκαλιού (ή τη βανίλια, αν την έχουμε αντικαταστήσει). Το μείγμα γίνεται χυλός.

Βάζουμε τον χυλό σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να σχηματίσουμε τα μπισκότα.

Βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά και κάνουμε με τον χυλό δισκάκια ίσα με ένα καρύδι.

Όταν βάζουμε τον χυλό, αφήνουμε 1 λεπτό τα δισκάκια να απλώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις, μεσαία σχάρα) για 10 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται φυσικά από τον φούρνο.

Αφού κρυώσουν τα Μπισκότα Αφρός, μπορούμε να τα καλύψουμε λίγο με σοκολάτα, όπως έκανα κι εγώ.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 5-10 λεπτά (για την επικάλυψη με σοκολάτα, αν επιλεγεί).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να διατηρήσετε την αφράτη υφή, φροντίστε να μην ανακατέψετε το αλεύρι περισσότερο από όσο χρειάζεται. Μόλις ομογενοποιηθεί ο χυλός, είναι έτοιμος.

Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα λεμονιού για πιο δροσερή γεύση. Δείτε και άλλες συνταγές για μπισκότα χωρίς βούτυρο για έμπνευση.

Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, βουτήξτε όλο το Μπισκότα Αφρός σε λιωμένη κουβερτούρα. Δείτε ιδέες για σοκολατένια γλυκά.


Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou και η εκτέλεση της κας Τάνια Θάνου


 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου

Δροσερή Παστα Ψυγείου

Απαιτούνται συστατικά

Για το παντεσπανι
3 αυγά
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 ποτήρι νερό Γάλα
μισό ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλιας
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα

Για την κρέμα
1 Μορφατ
καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 βανιλίνες

Για το γλάσο
1 κουβερτούρα 200 γρ
150 μλ γάλα
30γρ βούτυρο

Προετοιμασια

 

1. Βάλτε αυγά, ζάχαρη και βανίλια στο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε ελαφρά για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε γάλα και λάδι και χτυπήστε ξανά.
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο, το μπεικιν παουντερ και το αλεύρι και χτυπήστε ξανά.
4. Ας ρίξουμε το μείγμα κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.

 


5. Ας ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 20 λεπτά.
6. Ας κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το γάλα σε αυτό.
7. Χτυπήστε την μορφατ σε μπολ ανάμειξης .
8. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπήστε ξανά.
9. Προσθέστε τις βανιλίνες και χτυπήστε ξανά
10. Απλώστε την κρέμα στο κέικ και αφήστε την να καθίσει στο ψυγείο για 1 ώρα.


11. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ το βούτυρο και το ζεστό γάλα από πάνω
12. Λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε να κυλήσει πάνω στο κέικ και να το κρατήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
13. Μπορείτε να σερβίρετε διακοσμώντας με δάκρυα μαυρης σοκολτας και κοβετε όπως θέλετε και σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: @Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Καλή όρεξη.