Υπέροχο πάστα με κρέμα και σοκολάτα

Δείτε Η Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο | Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella

Συστατικά για το Κέικ:

4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάου
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι αλεύρι

Συστατικά για κρέμα
1 λίτρο γάλα και 2 αυγά
4 κουταλιές νισεστε
4 κουταλιές αλεύρι
1 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και μία βανίλια και χτυπήστε.
Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε μια ομαλή συνοχή.

Χρησιμοποιούμε 1 και μισό φλιτζάνι γάλα για να μουλιάσουμε το κέικ.

Υλικά για γκαναζ
200 ml υγρή κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια πικρή σοκολάτα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος

Για την κρέμα
2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος συνολικά 400 ml
Ανακατέψτε μέχρι να κτυπηθεί η κρέμα.
1 πακέτο πτι μπερ
Τριμένη καρύδα ή καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κακάο το μπεικιν, το αλεύρι και την βανίλια και χτυπάμε ελαφρά. Ανακατεύουμε με μία μαριζ και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (35χ25εκ.) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Για την κρέμα
Βάζουμε μία κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, νισιστε, αλεύρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια ενώ βράζει μέχρι να πήξει και να πάρουμε μία κρέμα. Σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο και την βανίλια και χτυπάμε ελαφρά με ένα μπλέντερ χειρός. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που ακουμπάει πάνω στην κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το περιχύνουμε με ένα κουτάλι το γάλα να μουλιάσει.

Για την γκανάζ
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει να πάρουμε μία λεία σοκολάτα

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα και χτυπάμε να πάρουμε μία σφιχτεί σαντιγί. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο αδειάζουμε μέσα την μισή σαντιγί και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός και μετά την υπόλοιπη σαντιγί και ξαναχτυπάμε.

Στήσιμο Γλυκού.
Αδειάζουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε πάνω στο κέικ και το ισιώνουμε. Βουτάμε τα πτι μπερ στο γάλα και τα απλώνουμε πανω από την κρέμα.

Στην συνέχεια απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα μπισκότα

και στην συνέχεια το σκεπάζουμε με την γκανάζ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το κόβουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε με τριμμένο καρύδι.

Δείτε Η Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο | Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ Ανατολίτικο
Επόμενο άρθροTres Leches το αγαπημένο επιδόρπιο όλων των εποχών