Τα μπισκότα Χωρίς βούτυρο ή λάδι, χωρίς γάλα και χωρίς ζύμωμα.
Από την παρακάτω συνταγή αντικατέστησα το ξύσμα πορτοκαλιού με βανίλια και τα κάλυψα λίγο με σοκολάτα.

Υλικά:

4 αυγά,
μια πρέζα αλάτι,
140 γρ ζάχαρη,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
200 γρ αλεύρι,
1 κ.γ.μπεικιν παουντερ!

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και την ζάχαρη για 5 λεπτά!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν, και το ξύσμα!
Γίνεται χυλός !
Βάζουμε τον χυλό σε σακούλα ζαχαροπλαστικής !
Βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά και κάνουμε με τον χυλό δισκάκια ίσα με ένα καρύδι!
Όταν βάζουμε το χυλό αφήνουμε 1 λεπτό τα δισκάκια να απλώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 200 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 10 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou και η εκτέλεση της κας Τάνια Θάνου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου

Δροσερή Παστα Ψυγείου

Απαιτούνται συστατικά

Για το παντεσπανι
3 αυγά
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 ποτήρι νερό Γάλα
μισό ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλιας
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα

Για την κρέμα
1 Μορφατ
καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 βανιλίνες

Για το γλάσο
1 κουβερτούρα 200 γρ
150 μλ γάλα
30γρ βούτυρο

Προετοιμασια

1. Βάλτε αυγά, ζάχαρη και βανίλια στο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε ελαφρά για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε γάλα και λάδι και χτυπήστε ξανά.
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο, το μπεικιν παουντερ και το αλεύρι και χτυπήστε ξανά.
4. Ας ρίξουμε το μείγμα κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.


5. Ας ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 20 λεπτά.
6. Ας κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το γάλα σε αυτό.
7. Χτυπήστε την μορφατ σε μπολ ανάμειξης .
8. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπήστε ξανά.
9. Προσθέστε τις βανιλίνες και χτυπήστε ξανά
10. Απλώστε την κρέμα στο κέικ και αφήστε την να καθίσει στο ψυγείο για 1 ώρα.


11. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ το βούτυρο και το ζεστό γάλα από πάνω
12. Λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε να κυλήσει πάνω στο κέικ και να το κρατήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
13. Μπορείτε να σερβίρετε διακοσμώντας με δάκρυα μαυρης σοκολτας και κοβετε όπως θέλετε και σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: @Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια κανέλας τύπου Goodies!
Επόμενο άρθροΤυροκουλούρια αφράτα με φέτα, γραβιέρα και γιαούρτι