Υλικά:

200 γραμμάρια βούτυρο (μαλακό),
1 κουπα ζάχαρη άχνη,
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα,
2 αυγά,
2 βανίλιες,
ξύσμα λεμονιού (τριμμένο),
600-700 g αλεύρι,

για επικάλλειψη
150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
καρύδα τριμμένη

Μέθοδος:

Χτυπάτε και ανακατεύετε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας, το γιαούρτι με τη σόδα διαλυμένη σε αυτό, ένα προς ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο. Ζυμώνετε μια μέτρια μαλακή ζύμη.

Βάζετε την ζυμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης με ένα πιπάκι σε σχημα αστεριου. Σχηματίσουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο
με χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Λιώστε την κουβερτούρα και βουτήξτε τα μπισκότα μέχρι μέση στην κουβερτούρα.
Στη συνέχεια, βουτήξτε αμέσως στην καρύδα να κολλήσει στην σοκολάτα.
Τοποθετήστε τα μπισκότα πισω στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτι και αφήστε τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί.

Milena Bagaliyska