Κέικ με κρέμα

Το Κέικ με κρέμα είναι ένα πανεύκολο και νόστιμο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των γλυκών. Το κέικ είναι αφράτο και απαλό, ενώ η κρέμα προσθέτει μια πλούσια και κρεμώδη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους κρέμας για να δημιουργήσετε μια ποικιλία γεύσεων. Απολαύστε μια λαχταριστή γευστική εμπειρία! 🍰🍮🍓

Υλικά

για το κέικ
2 & 1/2 κούπες αλεύρι
1 baking powder
3/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
προαιρετικά ξύσμα λεμονιού

για την κρέμα
500 ml γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

για το κέικ
Χτυπάμε λάδι και ζάχαρη προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα τις βανίλιες το αλεύρι και το μπεικιν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με ένα κουτάλι μοιράζουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα

και ψήνουμε στον αέρα 170 για περίπου 40 λεπτά Ανάλογα το φούρνο

Η Συνταγή ειναι της Xenia Savvi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα μπανάνας με καρύδια

Κέικ με κρέμα μπανάνας με καρύδια

Υλικά

για κέικ

2 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. τσαγιού πουρές μπανάνας (περίπου 2 ώριμες πολτοποιημένες σε πουρέ στο μούλτι)
1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (κατά προτίμηση ηλιέλαιο) + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι

Υλικά Γέμισης
3/4 cup λιωμένες μπανάνες με το πιρούνι (από 3 μικρές ώριμες μπανάνες ή 2 μεγάλες)
2 cup γάλα ελαφρύ (500ml)
2 μιση κ.σ corn flour
1 κ.σ. στέβια (ή 1 κ.σ. ζάχαρη)
1 αυγό

σαντιγί/σαντιγί
1 μπανάνα
Φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα

Εκτελεση

Για το κέικ μπανάνας:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα αυγά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τις πολτοποιημένες σε πουρέ μπανάνες και το σπορέλαιο και τα ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέντρου θα βγει χωρίς ζύμη κολλημένη επάνω της. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Για να φτιάξετε τη γέμιση:
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ, το γάλα, το corn flour, τη στέβια και το αυγό.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα υλικά που ανακατέψατε μέσα στο μπολ. Καθώς ζεσταίνεται το γάλα, ρίχνετε μέσα και τη λιωμένη μπανάνα. Ανακατεύετε συνεχώς! Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Σε ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε το κάρδαμο στα θρυμματισμένα καρύδια και ανακατεύουμε
Προσθέστε το μείγμα των καρυδιών στην κρέμα και ανακατέψτε

Ανοίξτε τρύπες στο κέικ με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στο κέικ. Απλώστε ομοιόμορφα μέσα από τις τρύπες
Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει για 1 ώρα. Κόψτε τη μπανάνα σε φέτες
Τοποθετούμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ. Απλώστε ομοιόμορφα

Τοποθετήστε τις φέτες μπανάνας πάνω από την κρέμα
Γαρνίρουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια γεμιστά στον φουρνο με ρυζάκι!
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο