Σπαλομπριζόλες στο φουρνο με πατάτες

Οι μπριζόλες στο φούρνο με τηγανητές πατάτες είναι ένα κλασικό και απολαυστικό πιάτο. Ο φούρνος δίνει στις μπριζόλες μια χρυσαφί και τραγανή κρούστα, ενώ παράλληλα διατηρεί την ζουμερότητα τους. Οι τηγανητές πατάτες προσθέτουν μια ευχάριστη υφή και γεύση στο πιάτο. Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το πιάτο με μια φρέσκια σαλάτα ή ένα πλαϊνό λαχανικών για ένα ισορροπημένο γεύμα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απολαύσετε μια νόστιμη και γεμάτη γεύση συνταγή.

Υλικά

3-4 χοιρινές μπριζόλες επιλογή (Σπάλομπριζόλες)
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ρίγανη, μπούκοβο
1 λεμόνι το χυμό
1 κ/σ μουστάρδα
1κ/σ μέλι

Εκτέλεση συνταγής

Πλύνετε και καθαρίστε καλά τις μπριζόλες και στεγνώστε τις καλά με χαρτί κουζίνας.
Κάντε μια εγκοπή στο λιπαρό μέρος της μπριζόλας με ένα κοφτερό μαχαίρι για να αποφύγετε τη συγκέντρωση λίπους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα σύρμα, στη συνέχεια τοποθετήστε τη μπριζόλα σε ένα μικρό μπολ και περιχύστε το κρέας και με τα χέρια σας ανακατεψτε με τη μαρινάδα, ώστε να κατανεμηθεί σε όλο το κρέας.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, τοποθετήστε τη μπριζόλα με λαδι και ψήστε, εναλλάσσοντας το πάνω και το κάτω μέρος, για περίπου 1 ώρα.

μπριζόλες στο φούρνο με τηγανητές πατάτες

Σερβίρω με τηγανίτες πατάτες και τριμμένο κιτρινο τυρί

Καλή επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπριζόλες με φασολάκια και αρακά

Μπριζόλες με φασολάκια κι αρακά
Υλικά
6 σπαλομπριζόλες 
Φασολάκια
Αρακάς, ένα φλιτζάνι ή όσο θέλετε
Ελαιόλαδο για να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιού
Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε κομμάτια (τα ξέχασα αυτή τη φορά, αλλά είναι νόστιμα σε αυτό το γεύμα)
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένες ντομάτες
1 γεμάτη ντοματοπολτός

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε τις μπριζόλες στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο κρέας. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και τσιγαρίστε. Προσθέστε ζεστό νερό έως ότου καλυφθεί το κρέας.
Αφήστε να μαγειρευτεί 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και τον τοματοπολτό. Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα στα φασολάκια και συνδυάστε τα.
Μπορείτε να συνεχίσετε να το μαγειρευετε στην κατσαράλα ή μπορείτε να το γυρίσετε σε ένα ταψί να το καλύψετε  με αλλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε άλλη μια ώρα ή μέχρι να γίνει.

Τώρα 15 λεπτά πριν γίνει, προσθέτουμε τον αρακά. Ανακατέψτε τα ώστε να μαγειρεύτουν όλα μαζί λίγα λεπτά.
Τέλος βάλτε το στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα ακόμη. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και ισως 1/2 περισσότερο θα είναι καλό ανάλογα με το μέγεθος των μπριζολών και τα φασόλια χρειάζονται μερικές φορές λίγο περισσότερο

 

Καλή Ορεξη

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο μπουγιουρντί του Παππού
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδα